Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Και έπειτα, ήρθε ο έρωτας…

Του Γιάννη Παντελάκη , ipyxida.gr
Pantelakis1-1 
«Για μας το Ελληνικό δεν είναι ένα πρότζεκτ, αλλά κατάθεση ψυχής, είναι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, της κινηματικής και συλλογικής δράσης. Είναι η εναλλακτική αντίληψη που έχουμε για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος.» Αλέξης Τσίπρας, 27/2/2014
Και έπειτα, ήρθε ο… έρωτας, που έλεγε και μια παλιά ραδιοφωνική σειρά! Και ο άνθρωπος που τα έλεγε όλα αυτά πρότεινε με δική του πρωτοβουλία μάλιστα, να πουληθεί το Ελληνικό. Το αποδέχτηκαν οι δανειστές, έβαλαν την πώληση στο τρίτο μνημόνιο και το Ελληνικό προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς σε ιδιωτικοποίηση.
Και τι μένει απ” όλα αυτά; Απλά και μόνο ένας ακόμα πολιτικός που χάιδευε αυτιά, πούλαγε ωραίες υποσχέσεις για ν” αγοράσει ψήφους; Όχι μόνο. Έμεινε και κάτι άλλο. Εικοσιένα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς δεν έμαθαν ότι στο μνημόνιο που ψήφισαν και τα προαπαιτούμενά του περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη πώληση. Και ακόμα, τέσσερις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ από περιοχές κοντά στο Ελληνικό που αντιλήφθηκαν ότι οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση «αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στην κοινωνία».
Η αξιοποίηση του Ελληνικού, δεν περιλαμβάνεται σ” εκείνα που η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι δεν θα κάνει. Το αντίθετο. Στις 4 του περασμένου Ιουνίου υπήρχε στις προτάσεις των 47 σελίδων που η ίδια η κυβέρνηση είχε στείλει στους δανειστές. Αναφερόμαστε στην εποχή που τα κυβερνητικά στελέχη μάς έλεγαν πως «δεν θα υποκύψουν στους σκληρούς δανειστές» και ο Βαρουφάκης είχε μετατραπεί σ” έναν σόουμαν της πολιτικής. Από εκείνη την εποχή η κυβέρνηση είχε αφήσει στο ράφι μια ακόμα από τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Η αξιοποίηση του Ελληνικού περιλήφθηκε στο τρίτο μνημόνιο και προχωράει.
Άρα, είναι ν” απορεί κάποιος με τους 21 βουλευτές που σήμερα καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή, διαφωνούν με την πώληση και επισημαίνουν ότι: «Η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού στους χώρους του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η ήπια ανάπτυξη της περιοχής αποτελούν διακηρυγμένη και προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν τους είπε κανένας ότι η προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ απλά βρίσκεται σκονισμένη πια σε κάποιο γραφείο; Αρκετοί από αυτούς ψήφισαν μέσω μνημονίου αυτήν την πώληση και όσοι εκλέχτηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο γνώριζαν τι είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, αυτά ακριβώς που σήμερα καταγγέλλουν είχαν ψηφιστεί. Και από τους ίδιους. Η στάση τους, μοιάζει μ” εκείνη τριών συναδέλφων τους που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πώληση του ΟΛΠ, για την οποία είχαν ψηφίσει λίγες εβδομάδες πριν.
Βέβαια, όταν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλα μπορούν να συμβούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει όλους τους ρόλους (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης), οι βουλευτές του να ελέγχουν την κυβέρνηση για κάτι που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ν” ανακαλύπτουν πως ακυρώνεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στην κοινωνία. Αυτό το τελευταίο θα ίσχυε μόνον στην περίπτωση της παραδοχής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αριστερά. Το πιστεύουν ακόμα;
Via : www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...