Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ (28/11/2015)

ΔΗΜΑΡ ΚΕ 2
Στην προηγούμενη απόφαση της Κ.Ε. τονίζαμε τον καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις που καλείται να παίξει η Δημoκρατική Αριστερά.
Αυτή η προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει να κάνει με την επαναφορά μας στο πολιτικό προσκήνιο και την συμβολή μας στην αναγέννηση και την ανασύνθεση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Η εκλογική συμπαράταξή μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά αφετηρία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου. Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι η παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα.
Επίσης όπως έχουμε αποφασίσει η πολιτική και η οργανωτική αυτονομία της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και όλων των συμμετεχόντων στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αυτονόητη.

Από την προηγούμενη απόφαση της Κ.Ε. είχαμε δεσμευθεί για άμεσες ενέργειες που αφορούν την Δημοκρατική Αριστερά αλλά και την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Συγκεκριμένα:
1)Αναδείχθηκαν οι συντονιστικές επιτροπές στην Α’ και Β’ Αθήνας, στον Πειραιά και στην Αττική.
Οριστικοποιούνται τα συντονιστικά σε όλους τους νομούς.
2) Έγιναν συγκεντρώσεις μελών και στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Πελοπόννησο.
3) Μορφοποιήθηκε το Οργανωτικό Γραφείο.
4) Έγινε συγκρότηση Τομέων και Αρμοδιοτήτων.
Ζητήθηκε από τα μέλη της ΚΕ να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους. Επισημαίνουμε ότι Τομείς θα συγκροτούνται στο βαθμό που εξασφαλίζονται συνθήκες καλής λειτουργίας αλλά και κρίσιμη μάζα μελών που συμμετέχουν.
5) Έγινε με επιτυχία η εκδήλωση του κόμματος για την Σοσιαλδημοκρατία και την Ανανεωτική Αριστερά στο Τιτάνια.
6) Συμμετείχαμε και παίρνουμε μέρος σε δραστηριότητες φορέων καθώς και κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα. (Πολυτεχνείο –Απεργία-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Γαλλική Πρεσβεία)
7) Σήμερα αποφασίζουμε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα κέντρο θεωρητικών, προγραμματικών και πολιτικών επεξεργασιών και συζητήσεων. Ορίζουμε μια Επιτροπή Πρωτοβουλίας ώστε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ να προχωρήσει σε συγκρότηση και στη συνέχεια να οργανώσει ανοιχτές εκδηλώσεις και συζητήσεις για μεγάλα θέματα της κοινωνίας, των ιδεών, των πολιτικών εξελίξεων. Στηρίζουμε αυτή την πρόταση ως ένα κέντρο που κινείται στο χώρο της δημοκρατικής, ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, στο χώρο της Αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας. Επομένως για ένα σοβαρό προγραμματικό και πολιτικό επαναπροσδιορισμό του ευρύτερου χώρου μας με αυτοτέλεια και ενδεχομένως με νομική υπόσταση.

Πρόγραμμα Δράσης για την Δημοκρατική Αριστερά
– Συνεχίζονται οι συσκέψεις του κόμματος σε όλη την Ελλάδα με παρουσία του Προέδρου, του Γραμματέα ή στελεχών.
– Για τον καλύτερο συντονισμό και επιτυχία πρέπει να γίνεται συνεννόηση με αντίστοιχες Οργανώσεις της συμπαράταξης εκεί όπου απευθυνόμαστε σε κοινωνικούς φορείς και κατοίκους.
– Επιδίωξη είναι μόλις ολοκληρωθεί η νέα οργανωτική δομή να γίνει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς αρχές του 2016.
– Στην Περιφέρεια θα γίνει προσπάθεια για ημερίδες της Δημοκρατικής Αριστεράς για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη
– Συγκροτήθηκε και συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο και καθόρισε αρμοδιότητες. Επίσης ορίσθηκαν υπεύθυνοι του οργανωτικού σχεδιασμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς συμμετέχει ο Γραμματέας.
– Έγινε με επιτυχία εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Καβάλα με ουσιαστική συμβολή της Δημοκρατικής Αριστεράς
– Έγινε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα αγροτικά ζητήματα στη Βουλή παρουσία φορέων
– Έγινε προσπάθεια και έχουμε αποτελέσματα σε ότι αφορά την κοινή εικόνα και εμφάνιση της.
– Συγκρότηση περιφερικών οργάνων με σύνθεση ανάλογη με τις ανάγκες της περιφέρειας και στη βάση του τρόπου συγκρότησης του Κεντρικού Συντονιστικού.
– Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την άνοιξη του 2016.
– Εξειδίκευση και συγκεκριμενοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.
– Συντονισμός του τομέα επικοινωνίας.
– Δημιουργία ιστότοπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...