Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τι θα ψηφίσουν και τι όχι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

matrix24.gr
ο στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα το ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας στη συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής.
dimokratikisimparataxi
Ο ίδιος έκανε λόγο για ‘σοβαρή και υπεύθυνη’ αντιπολίτευση εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με τις προγραμματικές της θέσεις και δεσμεύσεις για τη διατήρηση των κεκτημένων της χώρας και έξοδο από το μνημόνιο στο οποίο πάντως υποστήριξε ότι οδήγησε την χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αφού χαρακτήρισε ως «άνευ όρων παράδοση», τη «δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της προηγούμενης περιόδου, παρατηρώντας ότι επιβάλλονται νέοι φόροι και νέες περικοπές συντάξεων, ενώ αναιρούνται ευνοϊκού χαρακτήρα ρυθμίσεις, οβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προανήγγειλε σε ποιες ρυθμίσεις θακαταψηφίσουν και ποιες θα στηρίξουν οι ‘πράσινοι’ βουλευτές.
Ειδικότερα, ο κ.Κουτσούκος, υποστήριξεότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσειςπου σωρεύουν νέα βάρη στους πλέον αδύναμους και θα μπορούσαν να είχαναποφευχθεί αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε κάνει άλλες επιλογές από τον Ιανουάριοκαι εντεύθεν. Μεταξύ αυτών οι νέες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και εκείνες σταεισοδήματα από τα ακίνητα, η κατάργηση της διάταξης για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων και εκείνη των συντάξεων των υπερηλίκων ανασφάλιστων, η κατάργηση της δυνατότητας συμψηφισμού οφειλών μεδικαιούμενη σύνταξη για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, η μείωση των κατώτερωνσυντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας και των ποινών μείωσης συντάξεων ακόμακαι στα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η αναίρεση των διατάξεων τουνόμου για τις 100 δόσεις, διατηρώντας όμως σε ισχύ την ΠΝΠ που ενέταξε στιςρυθμίσεις τους οφειλέτες άνω του 1.000.000.
Αντίθετα, οβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα ψηφίσειδιατάξεις που αποτελούν συνέχεια προηγούμενων νόμων καθώς και όσες αφορούνρεαλιστικότερες προσαρμογές στις φορολογικές διαδικασίες και στις προβλεπόμενεςποινές. «Είμαστε θετικοί σε κάθε διάταξη περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνηςσε αντίθεση με ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν», είπε, σημειώνοντας πάντως πωςπεριμένουν τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού και τις απόψεις του, κυρίως γιατις επιπτώσεις των συγκεκριμένων ρυθμίσεων στη Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...