Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η πολιτεία ζητάει €43.000 από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για ΕΝΦΙΑ…

taxcoach.gr
Η πολιτεία ζητάει €43.000 από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για ΕΝΦΙΑ… 

Το ποσό των €43.000 (!) καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για ΕΝΦΙΑ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο φόρος αφορά στα σπίτια όπου φιλοξενούνται τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και σε ακίνητα και αγροτεμάχια που έχουν κληροδοτήσει ιδιώτες στον οργανισμό και που στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι αξιοποιημένα, εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.
Πέρσι ο ΕΝΦΙΑ για το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανήλθε σχεδόν σε €90.000 και έπειτα από παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που είχε κάνει λόγο για λάθος και την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον Οργανισμό, το τελικό ποσό πληρωμής διαμορφώθηκε σε €30.000.
Μάλιστα, πέρσι, η επιβολή ΕΝΦΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θεωρήθηκε άδικη από μέλη της τότε κυβέρνησης και από την αντιπολίτευση αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, και τα κόμματα υποσχέθηκαν στον Οργανισμό ότι θα τον απαλλάξουν από το φόρο.
Επιπλέον, αρκετά από τα ακίνητα που διαθέτει ο Οργανισμός,  παραχωρούνται στα ενήλικα «παιδιά» του «Χαμόγελου του Παιδιού», δηλαδή σε νέους που μεγάλωσαν στα σπίτια του Οργανισμού και αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν σε πανεπιστημιακές σχολές.
Ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτει ότι: «Έχουμε να στηρίξουμε τόσα παιδιά και αναρωτιόμαστε πώς θα εκταμιεύσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό που είναι προορισμένο να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των παιδιών. Είναι άδικο να παίρνουν τα χρήματα αυτά που προέρχονται από το υστέρημα των ανθρώπων, όπως είναι άδικο να επιβάλλεται ΕΝΦΙΑ σε ένα φορέα που το μόνο που κάνει, είναι να προσφέρει στην κοινωνία».
Όπως συμπληρώνει τέλος, από τα έξοδα του Οργανισμού, μόλις το 11% αφορούν σε διοικητικά έξοδα και το υπόλοιπο ποσό, διοχετεύεται για την κάλυψη των οργανικών αναγκών των παιδιών, ενώ η υποστήριξη από την πολιτεία είναι ελάχιστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...