Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ζήτω η γραφειοκρατία...

του Ζώη Τσιώή , tovima.gr
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσώλης Ζώης
Αξίζει να διαβάσει κανείς αυτή την είδηση, για να μην μείνει η απορία ούτε στον τελευταίο Ελληνα τι σημαίνει ελληνική γραφειοκρατία και γιατί η χώρα μπήκε στο τρίτο μνημόνιο...

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε επίσημα ότι την Τετάρτη υπεγράφη«πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Γραμματειών Οικονομικής Πολιτικής, Δημοσίων Εσόδων και Δημοσιονομικής Πολιτικής από τους αντίστοιχους Γενικούς Γραμματείς Νίκο Φράγκο, Κατερίνα Σαββαΐδου και Νίκο Θεοχαράκη».
Με άλλα λόγια χρειάστηκε να υπογραφεί πρωτόκολλο για να συνεργάζονται οι τρείς γενικές γραμματείες του ίδιου υπουργείου... Κι αυτό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα!  

Η ανακοίνωση, πάντως, σε σοβαρό και αναλυτικό ύφος τονίζει τα εξής:
-«Βασικός στόχος του πρωτοκόλλου είναι η αξιοποίηση και ο συντονισμός συναρμοδίων υπηρεσιών σε θέματα προϋπολογισμού φορολογικών εσόδων, εκτιμήσεων φορολογικών επιπτώσεων, σχεδιασμού της φορολογικής πολιτικής και υλοποίησης των φορολογικών μέτρων.
Αντικείμενα του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι:
* Η Κατάρτιση Προβλέψεων Ετήσιου Κρατικού Προϋπολογισμού και Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
* Η παρακολούθηση τάσης και πορείας φορολογικών εσόδων.
* Η τροποποίηση υφισταμένων και προτάσεις νέων φορολογικών διατάξεων.
* Η διαμόρφωση και ποσοτικοποίηση επιπτώσεων νέων φορολογικών διατάξεων.
* Η τροποποίηση στις προθεσμίες αποδόσεων φορολογικών εσόδων.
* Η επίδραση υπολοίπων δημοσιονομικών παρεμβάσεων στη φορολογία.
* Θέματα Διεθνών Πρακτικών και Σχέσεων σε φορολογικά θέματα».

Και για να δικαιολογηθούν για τη μέχρι σήμερα έλλειψη συνεργασίας, εξηγούν στην ίδια ανακοίνωση ότι:
-«Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προέκυψε μετά από αίτημα και επεξεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των Γενικών Γραμματειών προκειμένου να αποτυπωθεί η αναγκαία ροή πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών κυρίως κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, πώς τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά από επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής θα ενσωματώνονται στην κατάρτιση, εκτέλεση και εποπτεία του προϋπολογισμού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...