Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16

epik.gr
Μαρία Ανδρούτσου
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες
Αγαπητά μου παιδιά,

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, για άλλη μια φορά σηματοδοτεί και την αναζωπύρωση των ελπίδων μας για ένα καλύτερο αύριο, αφού έχει να κάνει με ό, τι πολυτιμότερο διαθέτει μια κοινωνία: τα νιάτα της.
Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, καλούμαστε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες και οπωσδήποτε η πολιτεία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε η μαθησιακή διαδικασία σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής κλίμακας, να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να αποδώσει άριστους καρπούς.
Γιατί η εκπαίδευση και γενικότερα η παιδεία συνιστούν βασικό θεμέλιο και ένα από τα ισχυρότερα όπλα κάθε κοινωνίας για την αντιμετώπιση κάθε είδους κρίσης και απειλής.
Οι ευθύνες της Πολιτείας γενικότερα, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες.
Ειδικά η Αυτοδιοίκηση, που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εκπαίδευση, αφού έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων και της κάλυψης των αναγκών των σχολείων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οφείλει να είναι παρούσα και να αντιμετωπίζει εγκαίρως κάθε πρόβλημα που προκύπτει.
Ο Δήμος μας, έχοντας θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα εκπαιδευτικά θέματα και χάρη στις άοκνες προσπάθειες των υπηρεσιών του και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ανταποκρίνεται με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο αντικείμενο αυτό.
Με τις σκέψεις αυτές και με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον να ασχολούμαστε με τα μαθητικά νιάτα της πόλης μας, εύχομαι σε όλους καλό ξεκίνημα στη νέα εκπαιδευτική χρονιά, δύναμη, υγεία και υπομονή σε εκπαιδευτικούς και γονείς, επιμέλεια και προσήλωση στους στόχους τους στις νέες και τους νέους.
Με τη συντονισμένη δουλειά όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση, μπορούμε να κάνουμε το σχολείο τόπο πνευματικής δημιουργίας και έκφρασης που να έλκει και να μην απωθεί, που να αποτελεί καθημερινή ανάγκη ύπαρξης για το μαθητή, αλλά και για το δάσκαλο.-

Άγ. Δημήτριος 8-9-2015

Η ΔήμαρχοςΜαρία Ανδρούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...