Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κουβέλης: Γιατί δεν επιτρέπεται η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ

iefimerida.gr
Lefteris Partsalis / SOOC 
Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την εκλογική συμπόρευση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ, εξηγεί ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει: «Οι προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, οι θέσεις του όπως αυτές επικυρώθηκαν και από το πρόσφατο συνέδριο αλλά και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής Αριστεράς που μεταφέρει, δεν δικαιολογούν πολιτικά και δεν επιτρέπουν την επιλογή εκλογικής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ».
Μάλιστα διευκρίνισε πως ακόμα και αν η πλειοψηφούσα τάση της ΚΕ του κόμματος το επιβάλει «δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω».
Ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μειοψήφησε στην ψηφοφορία της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και σήμερα ανακοινώνεται η εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
«Το στοίχημα είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη. Και σ’ αυτή την υπόθεση οφείλουν να συμβάλλουν όλοι, βάζοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές».
Αναφορικά με τον προσωπικό του ρόλο αλλά και τις πληροφορίες ότι θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο διεύρυνσης που επιχειρεί η Κουμουνδούρου, ο κ. Κουβέλης τονίζει: «Ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό πάνω από το συλλογικό και με τούτο απαντώ σε διάφορα ανύπαρκτα και αβάσιμα που εξακολουθούν να διακινούν διάφοροι κύκλοι».
Προσθέτει δε πως «πέρα από όσα ακούγονται ή γράφονται, η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από το θανάσιμο κύκλο της κρίσης».
Αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ως προς τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, παραδέχεται ότι η συμφωνία ήταν «βαριά» ωστόσο προσθέτει: «Αν συνοδευτεί από ένα πακέτο πολιτικών - και τούτο είναι δυνατό - που θα αντιρροπεί τη λιτότητα, μαζί με μια πολιτική ανάπτυξης και από μια νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γυρίσει η χώρα σελίδα».
Επικρίνει τον Π. Λαφαζάνη λέγοντας πως «μια μερίδα στελεχών της Αριστεράς εγκλωβίσθηκε σε ένα σχέδιο καταστροφής, που θα βαλκανοποιούσε τη χώρα και θα βύθιζε στη μόνιμη φτώχεια τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας» και σημειώνει: «Ευτυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος και ιδίως ο πρωθυπουργός απέτρεψαν το σχέδιο και κράτησαν τη χώρα στη φυσική κοιτίδα της: την ευρωζώνη. Τα συμφέροντα της  κοινωνίας, άλλωστε, και ειδικά των κοινωνικών ομάδων που χτυπήθηκαν βαρύτατα από την κρίση, συνδέονται άρρηκτα με την παραμονή μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...