Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επιτέλους πληρώνουν τα κανάλια


Για πρώτη φορά καλούνται να καταβάλουν φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις! Έως τώρα έπαιρναν όλο αναβολές με τροπολογίες που έρχονταν στη Βουλή στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο! Και συνήθως τα απογεύματα. Την ώρα που οι περισσότεροι προετοιμάζονται στις 31 Δεκεμβρίου για ρεβεγιόν στο σπίτι τους για την αλλαγή του χρόνου κάποιοι άλλοι, πιο έξυπνοι προφανώς, ψηφίζουν τροπολογίες για να μην πληρώνουν τα κανάλια φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Λαμπρά.
Το ίδιο συνέβη αν θυμάστε και τρεις μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου στις 20 Φεβρουαρίου, πήραν παράταση να το κάνουν το... 2016. Με την ησυχία τους.
Αλλάζουν αυτά λοιπόν με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε μόλις χθες για την διαδικασία απόδοσης του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων. Η δήλωση θα υποβάλλεται μηνιαίως μέχρι και την 20η ημέρα του επόμενου μήνα για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από τις διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.
Ξεκινώντας από τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και θα υποβληθεί η συγκεντρωτική δήλωση για το διάστημα από 1/1/2015 μέχρι και 30/4/2015 και συνεχίζοντας στις 30 Νοεμβρίου όταν θα υποβληθεί η δήλωση για το διάστημα από 1/5/2015 μέχρι και 31/8/2015. Από εκεί και πέρα, στις 20 κάθε μηνός, αρχής γενομένης από Οκτώβριο, θα έχουμε την υποβολή της δήλωσης για τις διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα. Στις 20 Οκτώβρη ο Σεπτέμβριος, στις 20 Νοέμβρη ο Οκτώβριος κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...