Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ

IMG_1583
O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:
“Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα καθώς η αβεβαιότητα εντείνεται αντί να τερματιστεί. Οι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων και η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Η δική μας θέση είναι θέση του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια.
Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει τώρα στη διαπραγμάτευση.Αν δεν υπάρξει μια συμφωνία στηριγμένη σ’ ένα αμοιβαίο συγκερασμό των διαφορών οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την ελληνική κοινωνία.
Εμείς λέμε ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην λύση και ΟΧΙ στη ρήξη. Για να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. όταν θα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με κοινωνική συνοχή.
Στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητο οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον λαϊκισμό, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο και την προώθηση προοδευτικών λύσεων.
Αυτά τόνισα και στη σημερινή συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου όπου συζητήσαμε τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες  που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχω ήδη συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Επικεφαλής του Ποταμιού, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Η πρωτοβουλία που έχουμε λάβει για εθνική συνεννόηση μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις συνεχίζεται με συναντήσεις με όσους ανταποκρίνονται στην δημόσια πρόσκλησή μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...