Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ανάγκη για διαπραγματεύσεις από Δευτέρα, τονίζει ο Ρέντσι

in.gr
Ανάγκη για διαπραγματεύσεις από Δευτέρα, τονίζει ο Ρέντσι
Την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, όποιο και είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις», τόνισε την Κυριακή ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Οταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές στα ATM, συνειδητοποιείς ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και τον πολιτισμό της όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να τελειώσει έτσι», δήλωσε ο Ρέντσι για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι την επομένη θα πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις. «Η πρώτη που το γνωρίζει είναι η Ανγκελα Μέρκελ», υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

«Βεβαίως - επεσήμανε - είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς».

«Δεν λέμε ότι όλα θα πάνε καλά: λέμε πιο απλά ότι η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες θέτει την Ιταλία υπό άλλες συνθήκες από αυτές του παρελθόντος. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν μας αναφέρουν πλέον ως συντρόφους στην ατυχία της Ελλάδας», σημείωσε.

Στο ίδιος μήκος κύματος με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Ρέντσι έχει καταστήσει σαφή την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...