Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μ.Ελευθερίου: «Δεν πιστεύω στα θαύματα των Αγίων. Οτι έκαναν, έκαναν»

meleutheriou-to-mono-pou-me-endiaferei-einai-na-meinoume-stin-eurwpi
«Δυστυχώς θα ψηφίσω ΝΑΙ», λέει στο TheTOC o Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, Μάνος Ελευθερίου απαντώντας σε ερώτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Με ποιο σκεπτικό άραγε;
   «Ετσι μας έκαναν. Κοιτάξτε, οι Ελληνες εμπιστευθήκαμε τα τελευταία χρόνια  νέα πρόσωπα.Ελύσσαξε να βγει ο Γιωργάκης. Του την κάναμε τη χάρη. Βγήκε ο Γιωργάκης. Δεν τον ψήφισα, αλλά βγήκε. Μετά ελύσσαξε να βγει ο Σαμαράς. Τον ψήφισαν κι αυτόν – ούτε αυτόν ψήφισα εγώ. Ελύσσαξε μετά κυριολεκτικά να κυβερνήσει οΤσίπρας. Δεν τον ψήφισα ούτε εκείνον. Αποδείχτηκαν και οι τρεις ότι βλάπτουν τη Συρία το ίδιο (σ.σ. στίχος του Κωνσταντίνου Καβάφη...) Και βεβαίως είμαι διαλυμένος....»

Ο μεγάλος μου φόβος: Να μη συμβεί όπως και τότε...

  Ο μεγάλος φόβος του 77χρονου Μάνου Ελευθερίου όπως μας τον εξέφρασε είναι «να μην αγριέψει ο κόσμος και οδηγηθούμε σε εμφύλιο. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί ακόμα μια φορά στην Ελλάδα...»
  «Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε στην Ευρώπη. Είμαστε κατά κάποιον τρόπο "κουκουλωμένοι". Κι απέναντι οι εξωτερικοί εχθροί.... Με ενδιαφέρει, λοιπόν, να μείνουμε και στο Ευρώ και στην Ευρώπη».

 Σε τι πιστεύει και σε τι ελπίζει ο Μάνος Ελευθερίου;

  «Δεν πιστεύω στα θαύματα των Αγίων. Οτι έκαναν, έκαναν. Οι Αγιοι αυτοί έχουν άλλα προβλήματα, έχουν προβλήματα κι άλλων λαών. Πιστεύω στα θαύματα κι ότι θα γίνει κάτι. Και υποπτεύομαι ότι θα γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Είναι μια λύση ανάγκης. Δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα καταπιούμε το αυγό χωρίς να το καταλάβουμε. Εχω εμπιστοσύνη σε όσους πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν κι ελπίζουν. Εστω κι αν ξέρουν ότι δεν θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...