Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

theoxar_st_320150625_genimata_dimar_liakos1
Συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον Επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη και την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της διαπραγμάτευσης και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
Μετά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:
“Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την χώρα και απαιτούν υπευθυνότητα από όλους. Έχουν γίνει πολλά λάθη, έχουν υπάρξει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αλλά δεν είναι η ώρα επιμερισμού ευθυνών. Είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι απαραίτητο να υπάρξει συμβιβασμός με μία βιώσιμη συμφωνία. Η αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί γιατί προκαλεί ολέθριες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Χρειάζεται λύση με διεκδίκηση ενός συνολικού πλαισίου συμφωνίας που να περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πρόγραμμα και την αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι απαραίτητη η ευελιξία ώστε να μείνουν ανοικτές δυνατότητες αντικατάστασης ή ελάφρυνσης μέτρων.
Οι εταίροι ιδεοληπτικά εμμένουν για άλλη μία φορά στην πολιτική της διαρκούς λιτότητας και σε ακραία υφεσιακά μέτρα. Στο σημείο που έχουμε φθάσει πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη κοινοτική αλληλεγγύη. Η ανεργία στην χώρα μας είναι η υψηλότερη στην Ε.Ε. και έχει φτωχοποιηθεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Αν δεν υπάρξει μια συμφωνία στηριγμένη σ’ ένα αμοιβαίο συγκερασμό των διαφορών οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την ελληνική κοινωνία.
Στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητη η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον λαϊκισμό, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο και την προώθηση προοδευτικών λύσεων.
Στις αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα υπάρχει αδήριτη ανάγκη εθνικής συνεννόησης μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Χρειάζεται ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες  που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή της στην ευρωζώνη. Είμαστε αταλάντευτα ευρωπαϊστές. Για αυτό είμαστε σταθερά υπέρ της προοδευτικής αλλαγής της πορείας της Ευρώπης. Για να κατοχυρωθεί το κοινό της μέλλον.  Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο να αποκλειστούν τα σενάρια ρήξης, χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη. Η τελική συμφωνία πρέπει να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι υφεσιακά μέτρα για να ανασάνει η κοινωνία και να μην συνεχισθεί η επιβάρυνση της πραγματικής οικονομίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...