Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συνάντηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Γ.Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ

IMG_1990
Συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις. Στη συνάντηση παρών ήταν ο Γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:
“Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και συζητήσαμε για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την χώρα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Να πούμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ με δεδομένες τις διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν διατυπώσει με ειλικρίνεια τις απόψεις τους στην κοινωνία. Μπορεί να διαφωνούμε σε ορισμένα βασικά ζητήματα αλλά έχουμε καθαρές και ειλικρινείς θέσεις. Δεν είμαστε λίγο από όλα, δεν υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες και δεν αντιμετωπίζουμε τους πολίτες ως πελάτες.
Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Οι ιδεολογικές εμμονών των εταίρων και η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Όμως είμαστε απέναντι στο αδιέξοδο της ρήξης. Η δική μας θέση είναι θέση του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια.
Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις ώστε να επιτευχθεί μια μεταβατική συμφωνία που θα λύνει το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας για το μεταβατικό διάστημα. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε άμεσα να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία.  Εμείς στη Δημοκρατική  Αριστερά επιμένουμε για την επίτευξη συμφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση η θέση μας για το δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρη χωρίς αμφισημίες. ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην λύση και ΟΧΙ στη ρήξη. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη. Με το δικό μας ΝΑΙ θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πιστεύουμε ακράδαντα σε μία Ευρώπη με κοινωνική συνοχή, πολιτική και οικονομική ενοποίηση και αλληλεγγύη. ΝΑΙ για να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. όταν θα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές στην Ε.Ε..”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...