Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Με δηλώσεις του, ο Βέρνερ Φάιμαν στηρίζει για μία ακόμη φορά την Ελλάδα

www.fortunegreece.com
 
Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί την προσεχή εβδομάδα ο Αυστριακός καγκελάριος,Βέρνερ Φάιμαν. Με αυτή την αφορμή, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.
«Πρέπει να δοθεί προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια -από τη μια καταστροφή στην άλλη- ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία, γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προσέθεσε:
«Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, που γίνονται σε ολοένα και συχνότερα διαστήματα, συζητούνται πιθανές καταστροφές, και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ολισθαίνει από τη μια συζήτηση χρεοκοπίας στην άλλη, από την μια συζήτηση ενός Grexit στην επόμενη για Grexit, ή θα βρούμε μια κοινή λύση. Υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να τερματιστεί αυτή η μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου».
Στη συνέχεια ο Βέρνερ Φάιμαν επισήμανε: «Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή εντατικών συνομιλιών με την Ελλάδα, και θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε χθες στον Αυστριακό καγκελάριο και τον ευχαρίστησε που είναι ένας από τους πολιτικούς στην Ευρώπη που υποστηρίζει μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα. Ο κ. Φάιμαν ελπίζει ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...