Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΟΑΕΕ: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που αδυνατούν

skai.gr
Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ, Τάσος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ,σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό. 
 
 Για το θέμα της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προ ανήγγειλε την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές με το νέο νομοσχέδιο. 

Παρατήρησε ότι έχει γνώση της καθυστερημένης δομής μηχανοργάνωσης του ΟΑΕΕ καθώς και των καθυστερήσεων έκδοσης σύνταξης, πράγματα που θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα. Όσον αφορά τις κατασχέσεις διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ότι ο ΟΑΕΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του διάστασης, δεν έχει ζητήσει και δεν θα ζητήσει κατάσχεση από το ΚΕΑΟ. Για το θέμα της παρακράτησης των κοινωνικών εισφορών προς ΟΑΕΔ τόνισε ότι μπορεί διευθετηθεί σταδιακά ανάλογα με τα οικονομικά του οργανισμού ενώ για το θέμα του διαχωρισμού των εισφορών σύνταξης και περίθαλψης δήλωσε ότι είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης. Επεσήμανε ότι του προκαλεί κατάπληξη το εύρος της εισφοροαποφυγής δια της πλασματικής μεταφοράς της τυπικής έδρας σε περιοχές ΟΓΑ ενώ στην πραγματικότητα η δραστηριότητα ασκείται στα αστικά κέντρα, πράγμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί. Προβληματίστηκε από τις αναίτιες απώλειες εσόδων λόγω μετάταξης των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων στον ΟΓΑ και θα ζητήσει επανεξέταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...