Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κουβέλης: Δεν δέχθηκα ποτέ καμία πρόταση για τη ΠτΔ

badiera.gr
kouv4
 Δεν δέχθηκα καμια πρόταση και κανένα τηλεφώνημα ούτε από τον Σαμαρά ούτε από το Βενιζέλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Μega o κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι είχε προσεγγίσει τον Φώτη Κουβέλη, μέσω του Δημήτρη Σταμάτη που τον είχε επισκεφθεί, αλλά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε την πρόταση.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διέψευσε κατηγορηματικά ότι εδέχθη πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σταμάτη δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση. Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι ακόμη και αν είχε δεχθεί πρόταση θα την είχε απορρίψει και υπενθύμισε ότι το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, τον Οκτώβριο, ειχε αποφασίσει σχεδόν ομόφωνα και κατόπιν δικής του εισήγησης ότι το κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιον κι αν προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατιας, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και να αλλάξει σελίδα.
Σε ότι αφορά την αιχμή Σαμαρά ότι «αν ο κ. Κουβέλης ειχε δεχθεί και εκλεγεί θα ήμασταν σήμερα έξω από το Μνημόνιο» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για αγωνία του πρώην πρωθυπουργού να ερμηνεύσει τη δική του πολιτική, σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς επέλεξε να βγει στις αγορές για να εισπράξει ένα μηδενικό, ενώ είχε επίσης προαποφασίσει τις εκλογές.
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τη ρήξη, υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη ενός προωθητικού συμβιβασμού χωρίς υφεσιακά μέτρα, ενώ τάχθηκε κατά της προσφυγής στις κάλπες είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα τονίζοντας ότι θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...