Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πλήγμα στις σχέσεις Κράτους – Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

24 Apr, 2015 , ipyxida.gr

Της Μαρίας Ανδρούτσου , Δήμάρχου Αγίου Δημητρίου Αττικής


Σε ζήτημα των ημερών αναδείχθηκε η ενέργεια της Κυβέρνησης να υποχρεώσει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Πλήθος οι αντιδράσεις. Άλλες ορμώμενες από διάθεση υπεράσπισης της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ορίζεται και από το Σύνταγμα της χώρας, και άλλες από καθαρά αντιπολιτευτική διάθεση προς την Κυβέρνηση.
Στη μέση το «εθνικό συμφέρον», αποτιμώμενο σε ευρώ και απειλούμενο από εύθραυστες ισορροπίες που καθορίζει το θολό για τον πολύ κόσμο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα, μέσα από μια καθημερινή σύγκρουση εικονικής πραγματικότητας και ρεαλισμού που καθοδηγείται συστηματικά από τα διεθνή τραπεζικά κέντρα και τους πολιτικούς τους υποτελείς.
Αν το εθνικό συμφέρον το επιβάλλει, τα λεφτά του ελληνικού λαού, γιατί περί αυτών πρόκειται, δεν είναι ούτε των Δημάρχων ούτε των Υπουργών, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επειδή όμως η έννοια «εθνικό συμφέρον» σε μια ταξική κοινωνία έχει πολλές προσεγγίσεις, ο ελληνικός λαός πρέπει να πειστεί για το ορθό της διαχείρισης του λιγοστού πλούτου σε ρευστό που του έχει απομείνει.
Και σε αυτό, οι αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποτελούν πολιτικό ατόπημα και δεν βοηθούν καθόλου
Via : http://mariaandroutsou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...