Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Από 1/10 η αύξηση του κατώτατου μισθού

real.gr
 
«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη αύξηση θα είναι την 1η/10 του τρέχοντος έτους και το 751 θα το πάρουν οι εργαζόμενοι την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους», δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε επίσης και στην επιστολή που στέλνει σήμερα το υπουργείο Εργασίας προς τους κοινωνικούς φορείς ώστε μετά το Πάσχα να ξεκινήσει ο διάλογος για τα εργασιακά.

«Σήμερα θα αποσταλεί από το υπουργείο Εργασίας μία επιστολή προς τους κοινωνικούς εταίρους που θα τους καλούμε την Τετάρτη του Πάσχα σε μία συνάντηση στο υπουργείο για να τους παρουσιάσουμε το νόμο που θα αφορά τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού και τα ζητήματα που σχετίζονται με την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων και του περιεχομένου των συλλογικών συμβάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Οι 20 προτάσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά

Το περιεχόμενο της επιστολής, αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακών» αναφέροντας ότι στόχος είναι η αποκατάσταση του πλαισίου που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις στη βάση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους -ο οποίος θα διεξαχθεί στον 4ο όροφο του υπουργείου στην οδό Σταδίου- θα τεθούν: η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η διαμεσολάβηση και η διαιτησία, αλλά και η αντιμετώπιση της «απειθαρχίας» των εργοδοτών σε μείζονα ζητήματα της εργατικής νομοθεσίας.

Στο «πακέτο» με τους βασικούς άξονες και τις προωθούμενες καινοτομίες, περιλαμβάνονται ακόμα θέματα σχετικά με τις ωριμάνσεις, τη μετενέργεια, τα επιδόματα πολυετίας (τα οποία έχουν «παγώσει» οι μνημονιακές κυβερνήσεις) και την ανασφάλιστη εργασία.

Ο διάλογος κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα και στη συνέχεια να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, με προτεραιότητα τον κατώτατο μισθό και τις αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...