Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οκτώ στους δέκα Ιταλούς ζητούν να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

iefimerida.gr
Γκάλοπ της Repubblica: Οκτώ στους δέκα Ιταλούς ζητούν να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα
 Μπορεί οι Γερμανοί να μην πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που έχει κληθεί να εφαρμόσει σε αυτό το τετράμηνο της παράτασης, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τους Ιταλούς.
Περισσότερο διαλλακτικοί οι γείτονές μας, δείχνουν μέσω μια δημοσκόπησης που έκανε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι ζητούν να δοθεί περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα θεωρώντας πως οι τέσσερις μήνες δεν φτάνουν.
Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα εκ των αναγνωστών του δικτυακού τόπου της ιταλικής Repubblica που επέλεξαν να ψηφίσουν σε online δημοσκόπηση της εφημερίδας τάσσονται υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα -αποτέλεσμα ακριβώς αντίθετο από ανάλογο γκάλοπ της Bild.
Σχεδόν επτά χιλιάδες αναγνώστες απάντησαν στο ερώτημα της ιταλικής εφημερίδας εάν είναι ευνοϊκοί ή αντίθετοι στο να δοθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Ποσοστό 78% έδωσε θετική απάντηση, το 19% δήλωσε αντίθετο, ενώ ποσοστό 3% ψήφισε «δεν ξέρω». Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, το οποίο ανατρέπει την εικόνα που φαίνεται από το Βερολίνο και την ανάλογη δημοσκόπηση της Bild, στην οποία μόλις 21 στους 100 Γερμανούς εμφανίστηκαν θετικοί στη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρει η Repubblica.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...