Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Β. Φάιμαν: Πέφτουν έξω όσοι ελπίζουν σε αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης

thetoc.gr
Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη, τονίζει σε συνέντευξή του Φάιμαν.
b-faiman-peftoun-eksw-osoi-elpizoun-se-apotuxia-tis-ellinikis-kubernisis
Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος σήμερα υποδέχεται τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά από πρόσκλησή του στη Βιέννη, δηλώνει ξεκάθαρα πως «πέφτουν έξω όσοι πιστεύουν σε αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης. 

«Δικαιώμα του Τσίπρα να αποφασίσει για την Ελλάδα»

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει οικονομίες η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισημαίνει ο κ. Φάιμαν απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα».
Κατά την άποψή του, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες καλές προσεγγίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί σχετικά με την αυστριακή πολιτική απασχόλησης, σημειώνει ο κ. Φάιμαν.
Αναφερόμενος, στη συνέντευξη, στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία και στην ερώτηση αν η Αυστρία έχει στο θέμα αυτό σύμμαχο την Ελλάδα, ο καγκελάριος αναφέρει πως αυτό θα συζητηθεί επίσης κατά την αυριανή συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως επισημαίνει, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντζι και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ διαμορφώνουν έναν ισχυρό άξονα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Προσθέτει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει φυσικά να βρεθεί μια ενιαία γραμμή, καθώς η κατάθεση τριών διαφορετικών ειρηνευτικών σχεδίων για την Ουκρανία, θα ήταν αντιπαραγωγική και σημειώνει ότι το αν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη ο ίδιος θα συναινέσει σε διεύρυνση του καταλόγου των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα εξαρτηθεί από τους καταλόγους και από τις κυρώσεις.
Ο ίδιος προτίθεται σε κάθε περίπτωση να έχει εκ νέου συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, όπως λέει, θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε ευκαιρία για ειρήνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...