Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Για τα μάτια του κόσμου...


 Συντάκτης: Νίκος Ασημακόπουλος , efsyn.gr
 Τελικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν διακόπτει το πρωτάθλημα. Προφανώς, ή δεν τολμάει ή κατάλαβε ελάχιστα πράγματα από τη γενικότερη διάθεση που υπάρχει στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία για ξεκαθάρισμα της κατάστασης και ξεκίνημα από την αρχή.
Ελεγα και χθες ότι αυτή η Σούπερ Λίγκα, έτσι όπως γίνεται, δεν αφορά σχεδόν κανέναν!
● Ελάχιστοι πηγαίνουν στο γήπεδο.
● Οι κερκίδες έχουν γίνει μόνιμο καταφύγιο για κάποιες συμμορίες χουλιγκάνων που το παίζουν «αδάμαστος λαός».
● Το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο μεταδίδει τα ματς, απευθύνεται σε βαριεστημένους και αηδιασμένους τηλεφιλάθλους, οι οποίοι ασχολούνται μόνο με τα λάθη των διαιτητών.
● Και γενικότερα υπάρχει μια παγερή αδιαφορία (έως και σιχαμάρα!) γι’ αυτό που πλασάρεται σαν ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην πραγματικότητα, οι μόνοι που ασχολούνται είναι οι ιδιοκτήτες-πρόεδροι, όχι επειδή τους αρέσει η μπάλα, αλλά για να εισπράττουν από τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων τους από διάφορους σπόνσορες-κορόιδα, και από τα μπόνους συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που φέρνουν ζεστά εκατομμύρια.
Φυσικά, μια τέτοια λογική αντιμετώπισης της κατάστασης δεν ενδιαφέρει τους περισσότερους οπαδούς. Φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στις κερκίδες του Καραϊσκάκη για να καταλάβει ότι δεν πατάει άνθρωπος ούτε στα παιχνίδια της ομάδας που μονοπωλεί τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και θα έπρεπε λογικά να έχει κάνει τους φίλους της να πετάνε στα... ουράνια.
Κοιτάξτε ακόμη, αν θέλετε, τις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων και τις ακροαματικότητες των αντίστοιχων ραδιοφωνικών σταθμών. Θα βγάλετε εύκολα το συμπέρασμα. Το κοινό τους έχει περιοριστεί σε ελάχιστους κρετίνους, που γουστάρουν να παραμυθιάζονται από το... μεγαλείο της ομαδάρας τους και τσακώνονται με τους απέναντι «εχθρούς» σε διάφορες εκπομπές «επικοινωνίας», με φρασεολογία και επιχειρήματα που προκαλούν εμετό.
Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, λοιπόν, με στόχο να ξαναμπεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν από την αρχή τα πράγματα, έχει να κάνει αναγκαστικά με μια νέα ΕΠΟ, αδιάφθορη και κοινής αποδοχής, που θα αναλάβει το βάρος της επανεκκίνησης.
Δεν έχει κανένα νόημα δηλαδή αυτή η αναβολή για μερικές μέρες και για τα μάτια του κόσμου, που στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα, αφού όλα θα ξεκινήσουν από το ίδιο σάπιο σημείο που σταμάτησαν την Κυριακή.
Ουσιαστική κίνηση θα ήταν μόνο η οριστική διακοπή που θα άφηνε τις ομάδες και τους ιδιοκτήτες τους ξεκρέμαστους οικονομικά -δηλαδή εκεί ακριβώς που πονάνε. Οταν θα ήξεραν ότι χάνουν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά της Nova, ότι από πάνω θα πληρώσουν και ρήτρες επειδή δεν θα μεταδίδονται παιχνίδια, ότι οι σπόνσορες θα φύγουν τρέχοντας και ότι το φθινόπωρο δεν θα παίξουν Ευρώπη για να τσεπώσουν τα εκατομμύρια της UEFA, τότε και μόνο τότε θα αποφάσιζαν να πάρουν μέτρα.
Γιατί είναι αστείο να θεωρείται λύση στο πρόβλημα η καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που... όλο καθιερώνεται επειδή κοστίζει εκατομμύρια που κανένας δεν έχει διάθεση να ξοδέψει, ή η μετατροπή των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών σε... λέσχες, λες και έχει σημασία το πώς θα λέγονται.
Υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν με το λουκέτο, προτείνοντας ως αντίδοτο την... εφαρμογή των κανονισμών. Ομως από τη στιγμή που υπεύθυνη για κάτι τέτοιο είναι η ΕΠΟ, λογικό να μην περιμένει κανένας την οποιαδήποτε ευαισθησία. Αν είχε την ποδοσφαιρική εξουσία στα χέρια του π.χ. ο Κοντονής, ίσως και να ήταν καλή μια τέτοια λύση αυστηρής εφαρμογής των κανονισμών προς όλους. Ομως από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Σαρρή και του Γκιρτζίκη δεν περιμένει κανείς απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...