Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ποιος έδωσε τελικά την εντολή να βγουν τα κάγκελα;

, thetoc.gr

poios-edwse-telika-tin-entoli-na-bgoun-ta-kagkela

Ποιος πήρε την απόφαση απομάκρυνσης των κιγκλιδωμάτων μπροστά από το Σύνταγμα και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη; Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ.Γιάννης Πανούσης, διέψευσε ότι εκείνος είχε δώσει εντολή αφού δεν είχε καν το... δικαίωμα υπογραφής.
Αν και φυσικά δε διαφωνούσε με αυτήν την ενέργεια και μάλιστα την τόνισε ως μία «συμβολική» πράξη συμφιλίωσης ανάμεσα στον πολίτη και τον αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής, δε γνωρίζει ποιος πήρε αυτή την απόφαση.
Ο κ. Πανούσης τη στιγμή της «αποκαθήλωσης» βρισκόταν στο περιστύλιο της Βουλής και ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων θα εξέφραζε την απορία του για την ύπαρξη των κιγκλιδωμάτων και τη χρησιμότητά τους.  
 Το TheTOC έλυσε το... μυστήριο μετά από επίμονες ερωτήσεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. Ο «προφήτης» και ο διορατικός αξιωματικός της αστυνομίας, που αποφάσισε την απομάκρυνσή τους, δεν ήταν άλλος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, που στις 08:00 το πρωί εκείνης της ημέρας έδωσε την σχετική εντολή.
Ο κ. Μιχαιρίνας στις κατά καιρούς πολλές επαφές του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, και πρόσφατα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχε γίνει αποδέκτης των παραπόνων τους για την ύπαρξη των κιγκλιδωμάτων έξω από τη Βουλή. Το πρωί του 1ου υπουργικού συμβουλίου, και από τη στιγμή που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ως βέβαιη αυτή την εντολή και την υλοποίησε πριν καν δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...