Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η αυτοδυναμία γεννάει υπεροψία

20 Jan, 2015, ipyxida.gr

του Νίκου Χρυσόγελου


Μετέχουμε στο κύμα της αλλαγής αλλά προς μια προοδευτική και οικολογική κατεύθυνση, όχι για επιστροφή στο παρελθόν. Η υπόθεση της αλλαγής πορείας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ενός ΜΟΝΟ κόμματος. Η αυτοδυναμία γεννάει υπεροψία. Και κινδυνεύει να μετατρέψει την υπόθεση της προοδευτικής αλλαγής σε παρένθεση μερικών μηνών.
Ναι να αλλάξει όχι μόνο η πολιτική αλλά και η κυβέρνηση, να κάτσουν στην άκρη τα κόμματα εξουσίας που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία. Για εμάς δεν νοείται όμως επιστροφή στο παρελθόν παρά μόνο «επιστροφή» στο μέλλον, σε νέους θεσμούς, νέα μοντέλα οικονομίας και κοινωνικής οργάνωσης που θα πετύχει βελτίωση των δημοσιονομικών με ταυτόχρονη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους πολίτες, μείωση των κοινωνικών διακρίσεων, αντιμετώπιση του οικολογικού χρέους και της φτώχειας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης, εξάλειψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης, αλλά και σχέσεων ανθρώπου-φύσης.
Καλούμε, λοιπόν, σε μια ευρεία κοινωνική και πολιτική συνεννόηση, με στόχο τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους και όλες. Αν είμαστε στη Βουλή και να προσκληθούμε να συμμετάσχουμε σε μια προοδευτική κυβέρνηση – ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία – θα προτείνουμε να υπάρξει μια συμφωνία όχι μόνο μεταξύ των δυο σχημάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αλλά και με τις σημαντικές κοινωνικές, επαγγελματικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Στη βάση αυτής της συμφωνίας θα ζητήσουμε να κινηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την κοινωνία. Θα ζητήσουμε όμως και να ελέγχεται η υλοποίησή του με χρονοδιαγράμματα και με μετρήσιμους στόχους. Καμία λευκή επιταγή δεν δικαιολογείται.
Via : https://www.facebook.com/nikos.chrysogelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...