Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Βρισκόμαστε μακριά από την πιθανότητα αυτοδυναμίας»

efsyn.gr
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης
 
Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος και οι προτεραιότητες του σχήματος Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά; Ακόμη και η είσοδος στη Βουλή φαντάζει πολύ δύσκολη με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα...
Προφανώς δεν μας ικανοποιεί η σημερινή δημοσκοπική εικόνα όπως καταγράφεται. Πρέπει ωστόσο να επισημάνω ότι το σχήμα Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά που συγκροτήσαμε έχει ζωή ολίγων μόνο ημερών. Θα πρότεινα λοιπόν να περιμένουμε. Προσωπικά έχω τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός μας θα τα καταφέρει. Θα μπούμε στη Βουλή, γιατί η πολιτική ζωή και η κοινωνία έχουν ανάγκη μια δύναμη ευθύνης που θα σταθεί απέναντι στις ασφυκτικές πολώσεις και θα εγγυηθεί αλλαγή με ευθύνη και αξιοπιστία.
► Tι θα αλλάξει όμως, κύριε πρόεδρε, αυτές τις δύο εβδομάδες που απομένουν, ώστε να καταφέρετε να ανανεώσετε την παρουσία σας στην επόμενη Βουλή με την πόλωση των «μεγάλων» να κορυφώνεται;
Εμείς κοιτάμε τους Ελληνες πολίτες στα μάτια. Και τους λέμε: Η Βουλή ήταν φτωχή. Μην τη φτωχύνετε με την ψήφο σας ακόμα περισσότερο. Η παρουσία των δυνάμεων της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας στο Κοινοβούλιο είναι απαραίτητη όχι για την αυτοσυντήρηση των στελεχών τους, αλλά για την ίδια την ποιότητα της πολιτικής μας ζωής.
 Και τι μας πείθει, κύριε πρόεδρε, ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία εκλογική συγκόλληση;
Δεν πρόκειται ούτε για συγκόλληση ούτε για ευκαιριακή εκλογική σύμπραξη. Δύο πολιτικοί χώροι, οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη και η Δημοκρατική Αριστερά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για να συμβάλουν στην αλλαγή των σημερινών αδιέξοδων πολιτικών, με τρόπο που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Πρόκειται για μια ισότιμη συνάντηση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας. Για μία ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας σε ενεργούς πολίτες, κοινωνικά κινήματα και ομάδες, που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες πρωτοβουλίες. Υπηρετούμε και αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική πολιτική αλλαγή που θα προωθήσει σύγχρονες, κοινωνικά δίκαιες, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, παράλληλα με τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας και του μοντέλου παραγωγής στο πλαίσιο μιας νέας ισορροπημένης σχέσης της Ε.Ε. με την Ελλάδα.
 Με οικολόγους συνεργάζονται κι άλλα κόμματα…
Δεν συνεργάζονται. Τα άλλα κόμματα απορροφούν οικολόγους, στο πλαίσιο μιας αντίληψης που αντιλαμβάνεται την οικολογία ως πολιτικό συμπλήρωμα. Εμείς αντιθέτως συνήψαμε προγραμματική συμφωνία με τους Πράσινους και το κόμμα τους διατηρεί την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...