Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κουβέλης: «Λυτρωτικές» για την κοινωνία οι πρόωρες εκλογές

in.gr
Κουβέλης: «Λυτρωτικές» για την κοινωνία οι πρόωρες εκλογές
Η Δημοκρατική Αριστερά θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές», καθότι στις κάλπες ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας πως η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία.
Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Κουβέλης μίλησε για «διαστρέβλωση» της δήλωσής του, πως δεν θα θεωρήσει ως αποστασία τυχόν θετική ψήφο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή, υπογραμμίζοντας πως με αυτή την τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε πως τα μέλη της ΚΟ αποδεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξης.
Παράλληλα, απέδωσε την παρερμηνεία των σχολίων του σε πρόσωπα που «φορούν έναν παραμορφωτικό φακό» και κινούνται με βάση τις «δικές τους στοχεύσεις».
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «λανθασμένη» την «παρέμβαση» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την «απαράδεκτη παρέμβαση» αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα κομματικά όργανα κατά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, μετά τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής.
Τόνισε, όμως, πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...