Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: τα βρήκαν για Πρόεδρο

thetoc.gr
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τα βρήκαν για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, τα χαλάνε στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κόντρα για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στα ψηφοδέλτιά του.
dimar-ta-brikan-gia-proedro---sfazontai-gia-suriza

Σε συμφωνία του συνόλου των 10 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας να καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας (με ένα ερωτηματικό για την στάση που θα κρατήσει έως το τέλος ο Θ. Ψύρρας) αναμένεται να καταλήξει η σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 5:00 στα γραφεία του κόμματος στην Αγ. Κωνσταντίνου.
Οι τρείς βουλευτές που είχαν υπογράψει στο κείμενο των 8 για την συναίνεση μεταξύ των κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκλογές το 2015, Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας αναμένεται να ταχθούν υπέρ της απόφασης του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ και να καταψηφίσουν τον Πρόεδρο. Σε κάθε περίπτωση, στην ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να τα έχουν βρει για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο Φ. Κουβέλης σε συζητήσεις με βουλευτές του κόμματος έθεσε το ερώτημα σε ποια περιφέρεια επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Αντιθέτως αντιδράσεις προκαλούν τα σενάρια που προωθεί η ηγεσία του κόμματος για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αναστολή λειτουργίας του κόμματος και ένταξη των βουλευτών στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σε συζητήσεις με βουλευτές του κόμματος έθεσε το ερώτημα σε ποια εκλογική περιφέρεια επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε περίπτωση συνεργασίας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν αποφασίσει τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ και να μην εμφανίζεται η συνεργασία των δύο κομμάτων στο ψηφοδέλτιο προκειμένου να μην χαθεί το μπόνους των 50 εδρώνεάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχτεί πρώτο κόμμα.
Οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από τους Ν. Τσούκαλη, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρα. Μάλιστα ο Θ. Ψύρρας μιλώντας χθες στο TheTOC.gr σημείωσε ότι «αν συμβεί κάτι τέτοιο, εγώ θα πάω σπίτι μου», ενώ και ο γραμματέας της Κ.Ο. Δ. Αναγνωστάκης διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου έκαναν λόγω για αθλιότητες σχετικά με τα σενάρια για την αναστολή λειτουργίας του κόμματος και σημείωναν ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η υπόθεση της αυτόνομης καθόδου σε συνεργασία με τους Οικολόγους. Το κόμμα εξέδωσε σχόλιο στο οποίο σημειώνει ότι «η ΔΗΜΑΡ από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις». Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση για τις εκλογικές συμμαχίες αλλά και την ενδεχόμενη κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθεί από διαρκές συνέδριο που θα συγκληθεί μετά τις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...