Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ρουπακιώτης: Η κοινωνία να μην πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης

matrix24.gr
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού επιρρίπτει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ






Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105,5»  ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι, «η επίκληση της μηδενικής ανοχής διαχέεται από την κυβέρνηση τόσο στην κοινωνία όσο και στα θεσμικά όργανα τα οποία και επηρεάζει».
Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη «η κυβέρνηση παίζει στο πεδίο της έντασης (για να αποκομίσει οφέλη) και η κοινωνία δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα και να παίξει στο ίδιο γήπεδο». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης «λύση υπάρχει όπως και προηγούμενο, δηλαδή, μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα ο Ρωμανός συνοδευόμενος από αστυνομικό εφόσον το δεχθεί».
Αρνητικός είναι για το θέμα της τηλεδιάσκεψης που προτείνει το υπουργείο δικαιοσύνης καθώς «η τηλεδιάσκεψη καταργεί βασικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα και μας στέλνει πίσω (στο παρελθόν)» αφού «ο σωφρονιστικός μας κώδικας είναι από τους πλέον σύγχρονους».
Ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ακόμη ότι με τους χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση «δεν διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα που προβλέπει ο νομοθέτης, δηλαδή η δυνατότητα εκπαίδευσης του κρατουμένου και η σύγχρονη αντίληψη και πρακτική που υπαγορεύει ανθρωπιστικό χειρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...