Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ένταση Σαμαρά - Κουβέλη για τον Πρόεδρο

gazzetta.gr
 Ένταση Σαμαρά - Κουβέλη για τον Πρόεδρο
Την αντίδραση της Δημοκρατική Αριστεράς προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού για τη στάση του Φώτη Κουβέλη να μην στηρίξει την κυβερνητική πρόταση που αφορά στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ "τρομοκρατούν έναν-έναν βουλευτές που θέλουν να συνταχθούν με τη θέληση του λαού". Και πρόσθεσε: "αρχηγός μικρότερου κόμματος φαίνεται να υποκύπτει. Και να συμμαχεί με ποιους; Με εκείνους που λίγους μήνες πριν κατήγγειλε ο ίδιος ως «επικίνδυνους και για την Αριστερά και για τον τόπο»! Νομίζουν ότι λαός δεν υπάρχει, ότι μάτια δεν βλέπουν, ότι μνήμες δεν ανακαλούνται".
Η παραπάνω αναφορά του κ. Σαμαρά προκάλεσε εκνευρισμό στον πρώην κυβερνητικό εταίρο. Αργά το βράδυ της Πέμπτης εκδόθηκε ανακοίνωση από την Αγίου Κωνσταντίνου, με την οποία απαντούσε στις αναφορές του πρωθυπουργού:
 "Η δημόσια ζωή της χώρας δεν έχει ανάγκη από υπαινιγμούς, μισόλογα και επιθέσεις παραπολιτικού χαρακτήρα. Τα μεγάλα και τα μικρά κόμματα δεν κρίνονται μόνο από την εκλογική επιρροή τους. Κρίνονται από τις αξίες και τις ιδέες που μεταφέρουν στην πολιτική ζωή".
Πάντως η απόφαση των κομματικών Οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς επιβεβαιώθηκε εχθές το βράδυ από τον κ. Κουβέλη κατά τον χαιρετισμό του στην πολιτική εκδήλωση του κόμματος με θέμα "Προοδευτική Διακυβέρνηση και Μεταρρυθμίσεις".
Ο κ. Κουβέλης στην παρέμβαση του σημείωσε ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν μπορούν με την ψήφο τους να συμβάλλουν "στην παράταση της θητείας αυτής της κυβέρνησης και στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών". Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως "η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών". Τέλος ανέφερε πως στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να συμβάλλει στον προγραμματικό διάλογο με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, από θέση αυτονομίας, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...