Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τι σημαίνει αλήθεια Προοδευτική Διακυβέρνηση;

18 Dec, 2014 , ipyxida.gr

Τι σημαίνει αλήθεια Προοδευτική Διακυβέρνηση;
του Σταμάτη Μαλέλη *

Τι σημαίνει αλήθεια Προοδευτική Διακυβέρνηση αναρωτιούνται καθημερινά πολίτες που κινούνται στον χώρο της Αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας , του Ριζοσπαστικού Σοσιαλισμού και της Ανανεωτικής Αριστερας. Η συζήτηση επεκτείνεται καθώς φουντώνουν τα σενάρια για τη σύμπραξη των δυνάμεων που έχουν στόχο τη συγκρότηση της Προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι Προοδευτικό να πούμε πρώτα τι ΔΕΝ είναι προοδευτικό.
Δεν είναι λοιπόν προοδευτικό
- Η συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους – Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων – Η κατάργηση στοιχειοδών εργατικών δικαιωμάτων – Η υπερφορολόγιση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων – Η διαιώνιση της άνισης κατανομής του δημόσιου πλούτου – Η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων – Η άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και στις επιταγές της μικρής ολιγαρχίας που λυμαίνεται τον τόπο.
Αυτά δεν είναι προοδευτικά. Ειναι η πολιτική μιάς κυβέρνησης που αναπαρήγαγε την στρεβλή ανάπτυξη καί που έφερε τη χώρα στο κατώφλι της χρεοκοπίας υπηρετώντας τα συμφέροντα μιάς τάξης που κέρδισε από άτσαλα αναπτυξιακά άλματα .
Ποιό όμως είναι προοδευτικό?
Απλά και καθαρά. Η Μεταρρυθμιση. Η οποία φυσικά δεν είναι ουδέτερη αλλά έχει πρόσημο. Η Δεξια ονόμασε μεταρρύθμιση το γκρέμισμα τού Κράτους Πρόνοιας και ο νεφιλελευθερισμός ΄την εξαφάνιση καθε τι Δημόσιου και Κρατικού. Είναι αυτά Πρόοδος ? Πηγαίνουν μπροστά τη χώρα?
Οχι βέβαια. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι ουδέτερες.
Μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή της λειτουργίας του Κράτους που πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες. Μεταρρύθμιση είναι η ασφάλεια των πολιτών απο ένα κράτος που μπορεί να τους προσφέρει τα στοιχειώδη . Εργασία Υγεία Παιδεία.
Μεταρρύθμιση είναι η ανάπτυξη προς όφελος των πολλών με την προσέλκυση επενδύσεων απο επενδυτές που δεν θα θέλουν να εφαρμώσουν το δόγμα του σοκ στις αδύναμες χώρες. Και επενδύσεις μπορούν να γίνουν με ασφάλεια για τους επενδυτές και χωρίς να καταπατηθουν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και χωρίς να ξεπουληθεί ο Δημόσιος Πλούτος.
Πρόοδος λοιπόν είναι η ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ενωσης. Ειναι να πάψει η Ελλάδα να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης. Αυτο σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανεβεί στην πυραμίδα της Ευρωπαικης Ενωσης . Να σταματήσει η άνιση αναταλλαγή με τους ισχυρούς του κέντρου,
Αυτά λοιπόν , μεταξύ άλλων πολλών , είναι Πρόοδος.
Πρόδος όμως δεν είναι ο λαικισμός. Πρόοδος δεν είναι η επιστροφη στο 2009. Πρόοδος δεν είναι ούτε οι απειλές ουτε τα ειδικά δικαστήρια ούτε οι… κρεμάλες. Ούτε φυσικά το σχίσιμο των μνημονίων ο απαομονωτισμός και οι ανόητοι λεονταρισμοί. Το κόμμα μου η ΔΗΜΑΡ θέλει τον σχηματισμό μιάς προοδευτικής κυβέρνησης .
Αλλά την θέλει στην ουσία της προοδευτική και όχι στα λόγια η τις κραυγές.
Θέλει ουσιαστική διαπραγμάτευση για το χρέος που δεν θεωρεί βιώσιμο.
Θέλει διασφαλισμένη την ευρωπαική προοπτική της χώρας, θέλει κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και όχι γραφειοκρατικό τέρας.. Θέλει αρμονική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα .
Και φυσικά θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας.
Η Πρόοδος απο τον λαικισμό είναι μιά κραυγή δρόμος.

*Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ


Via : moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...