Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κίνηση «προθύμων» βουλευτών για την αποφυγή εκλογών

stokokkino.gr

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η πρωινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου  με φόντο την παράταση του ελληνικού μνημονιακού προγράμματος κατά έξι μήνες, την οποία εξετάζουν οι υπουργοί της Ευρωζώνης και αναμένεται  να επικυρώσει τη Δευτέρα το Γιουρογκρούπ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα μιλήσεις στη 12.00 στην Συντονιστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Επιταχύνονται οι διεργασίες προθύμων για την παράταση του βίου της συγκυβέρνησης, προς αποφυγή πρόωρων εκλογών στη σκιά της αγωνίας για το κλείδωμα της συμφωνίας με την τρόικα. Εθνική συνεννόηση  και  συμφωνία για την εκλογή προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, ζητούν με κείμενο που συνυπογράφουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι, με τη στήριξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους ίδιους που ζήτησαν  κυβέρνηση «ειδικού σκοπού». Πρόκειται για τον Νίκο Τσούκαλη, Νίκη Φούντα, Θωμά Ψύρρα,  Σπύρο Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο  Αηδόνη, Πάρι  Μουτσινά , Γιώργο Κασαπίδη και Γιάννη Κουράκο. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανώς να κυκλοφορήσουν κείμενα από βουλευτές της τη ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θα κινούνται στο ίδιο πνεύμα. 
«Πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους» σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η κίνηση συλλογής υπογραφών είναι εν γνώσει του Αντώνη Σαμαρά. Χθες, την επίσπευση των διαδικασιών στη Βουλή για την προεδρική εκλογή, εφόσον υπάρξει συμφωνία σε κοινή υποψηφιότητα», άφησε ανοιχτή ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια ενώ νωρίτερα απο τις Βρυξέλλες ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για προσφυγή στη λαϊκή βούληση. 

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πρόταση της συγκυβέρνησης για την προεδρία της Δημοκρατίας και δεν θα συμβάλει στην συνέχιση αυτής της πολτικής  παρείχε αντιπροσωπεία του κόμματος σε συνάντησή της με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα  μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ διένειμαν κείμενο που έκανε λόγο για  υποτιθέμενη εθνικής συνεννόησης στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...