Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κατώτερος του 2007 ο μέσος μισθός στην Ελλάδα

iefimerida.gr
Κατώτερος του 2007 ο μέσος μισθός στην Ελλάδα
Στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, οι μέσοι μισθοί είναι κατώτεροι εκείνων του 2007 ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ, ILO).
Οι μισθοί στις ανεπτυγμένες οικονομίες παρέμειναν και πάλι στάσιμοι το 2013, καταγράφοντας ακόμη και μείωση σε ορισμένες απ' αυτές. Οι πραγματικοί, αποπληθωρισμένοι μέσοι μισθοί των ανεπτυγμένων οικονομιών, οι οποίοι σημείωσαν πέρυσι μια αύξηση 0,2%, έναντι 0,1% το 2012, δεν έχουν φθάσει στο επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν πριν από το 2007, επισημαίνει η ΔΟΕ στη διετή έκθεσή της.
Μολονότι οι μισθοί αυξήθηκαν το 2013 κατά 6% στην Ασία και κατά 5,8% στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, η άνοδος αυτή περιορίσθηκε σε 0,8% στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική. Στη Μέση Ανατολή οι μισθοί αυξήθηκαν 3,9%, αλλά στην Αφρική μόνο 0,9%.
Παραμένουν οι μισθολογικές ανισότητες ανδρών-γυναικών
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υπενθυμίζει επίσης πως οι μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες επιμένουν και πως ο αγώνας "εναντίον των πρακτικών των διακρίσεων και των προκαταλήψεων που βασίζονται στο φύλο" μέσω "αποτελεσματικών πολιτικών σχετικών με τη μητρότητα, την πατρότητα και τις γονικές άδειες, καθώς και δράσεων ευαισθητοποίησης υπέρ μιας καλύτερης διανομής των οικογενειακών ευθυνών", πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...