Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δ. Χατζησωκράτης: Οι τζάμπα μαγκιές του «μάγκα λαγού»

badiera.gr

 xatzisokratis2
Οι εμφανιζόμενες σήμερα πιέσεις της τρόικας για απόσυρση των ψηφισμένων ρυθμίσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, προφανώς πρέπει να αποκρουστούν. Αναδεικνύουν όμως πόσο δύσκολη θα είναι η πορεία της χώρας στην περίοδο του «τέλους» των Μνημονίων.
Πρέπει να γίνει από όλους/ες κατανοητό ότι βαδίζουμε προς το τέλος της αρχής παρά …στην αρχή του τέλους. Ταυτοχρόνως, πρώτα και κύρια, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει εμπράκτως την αυτοκριτική της ότι κινήσεις και οι τζάμπα μαγκιές του «μάγκα λαγού» στη ζούγκλα, ερήμην του λιονταριού, δεν μπορεί να αποτελούν την πρακτική κυβέρνησης μιας χώρας που πέντε τώρα χρόνια υφίσταται τα πάνδεινα.
Η διελκυστίνδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πεδίο του «ποιος θα σκίσει πιο γρήγορα τα μνημόνια», μετά το φιάσκο με τις αγορές και την εκτίναξη των spreads στις 15 Οκτωβρίου, θα πρέπει όλους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να μας έχει καταστήσει προσεκτικότερους. Προ πάντων, ένα πεδίο μιας ελάχιστης συνεννόησης των κομμάτων σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Η κυβερνητική άρνηση της πρότασης Κουβέλη βοηθάει;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...