Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Θύμα σεξουαλικής ή σωματικής βίας μία στις τρεις γυναίκες

huffingtonpost.gr
WOMAN VIOLENCE
Σύμφωνα με νέο αφιέρωμα του ιατρικού περιοδικού “Lancet”, ο περιορισμός της βίας κατά των γυναικών εξακολουθεί να κρίνεται ανεπαρκής. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχουν βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφός της, ενώ 7% των γυναικών αναμένεται να πέσουν, κάποια στιγμή στη ζωή τους θύμα σεξουαλικής επίθεσης.
Στη μελέτη του περιοδικού, επισημαίνεται ότι παρά τις διεθνείς προσπάθειες που γίνονται, τα επίπεδα βίας κατά των γυναικών παραμένουν σε σοκαριστικά υψηλά επίπεδα. Βιασμοί, ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων, γάμοι και πορνεία με το ζόρι είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο με σοβαρές συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία.
Συγκεκριμένα, 100 έως 140 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κορίτσια και οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων κάθε χρόνο μόνο στην Αφρική, και πάνω από τρία εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν να έχουν την ίδια τύχη. Γύρω στα 70 εκατομμύρια κορίτσια στον πλανήτη έχουν παντρευτεί προτού γίνουν 18 ετών, συχνά παρά τη θέλησή τους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρλοτ Γουάτς της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, καταγγέλλουν ότι η διεθνής κοινότητα και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν αυτή την κατάσταση.
Η ίδια τόνισε: «δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για να εξαλείψει τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, αλλά είναι δυνατή η αλλαγή των νοοτροπιών και των συμπεριφορών και μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από μια γενιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...