Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ανοιγμα Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία

του Κωνσταντίνου Ζούλα , kathimerini.gr


Ο κ. Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε χθες ακόμη και δική του συμμετοχή σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον όρο βεβαίως ότι οι πολιτικές επιλογές της θα ήταν της απολύτου εγκρίσεως της ΔΗΜΑΡ. «Εάν η προοδευτική αυτή διακυβέρνηση προκύψει ως αποτέλεσμα προγραμματικών συμφωνιών, πολιτικών και προγραμματικών συμπτώσεων, προφανέστατα τότε συζητάμε τα πάντα», ήταν η απάντηση που έδωσε στον ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή του σε μια ενδεχόμενη πρόσκληση να μετέχει σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλοντας, ωστόσο, να καταδείξει πόσο μακρινό και υποθετικό θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο ο κ. Κουβέλης επικαλέστηκε και τη γνωστή φράση «ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ωστόσο, όχι μόνον προεξόφλησε ότι θα προκληθούν εκλογές τον Μάρτιο, αλλά τις περιέγραψε ως λύτρωση. «Εγώ δεν θεωρώ τις εκλογές κατάρα. Αντίθετα, στην παρούσα πολιτική φάση και με το περιεχόμενο των πολιτικών που ασκούνται, θα είναι και μια λυτρωτική διαδικασία για τους πολίτες», είπε και επανέλαβε την επιθυμία του να προκύψει μια προοδευτική διακυβέρνηση, χωρίς βεβαίως τη συμμετοχή της Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ όσον ταυτίζεται με τις επιλογές της.

Αναφορικά με την πιθανότητα μιας προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης αρκέστηκε να επαναλάβει ότι το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε «την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία και αυτοτέλεια». Τέλος, στην εύλογη δημοσιογραφική ερώτηση μήπως θα ήταν προς το συμφέρον της ΔΗΜΑΡ να μην προκαλέσει εκλογές, αλλά να έχει περισσότερο χρόνο για την ανάκαμψή της, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα «αναστρέψει τα πράγματα και θα διαμορφώσει νέα δυναμική. Αλίμονο αν υποτάξουμε στην οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα το μείζον ζήτημα που έχει σχέση με τη χώρα, με την περαιτέρω πορεία της σχετικά με την οικονομία και την κοινωνία», απάντησε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...