Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Για να κερδίσει τις εκλογές, μέχρι και… γραβάτα θα φορέσει ο Αλέξης!

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  , newslog.gr
Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος εχέφρων ο οποίος να πίστεψε ότι οΑλέξης Τσίπρας επιδίωξε (και έκανε) τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επαναλάβει ότι- κατά τη γνώμη του- θεωρεί αναγκαιότητα τη διενέργεια εκλογών. Έστω και αν πρόσθεσε ότι αν υπάρξει συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, θα συναινούσε στην επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία. Προφανώς άλλη ήταν η επιδίωξή του. 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Κουμουνδούρου,προβληματίζονται σοβαρά από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και προηγείται, δεν… απογειώνεται στις δημοσκοπήσεις. Και αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι παραμένουν επιφυλακτικοί και φοβισμένοι έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Με τη ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής και τους ΑΝΕΛ (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) να δείχνουν ότι θα την ακολουθήσουν, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν την αυτοδυναμία ή να την αγγίξουν, για να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Το Ποτάμι δεν το υπολογίζουν. Για να πετύχουν λοιπόν το στόχο τους, οφείλουν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν ψηφοφόρους που δεν ανήκουν παραδοσιακά στην Αριστερά. Να εμφανιστούν σοβαροί καιτεκμηριωμένοιθεσμικοί και υπεύθυνοι. Να διασκεδάσουν και στη συνέχεια να εξαλείψουν τους φόβους συντηρητικών πολιτών. Να αυξήσουν τον κύκλο επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ σε ομάδες ψηφοφόρων που σήμερα δεν υπολογίζονται σαν συνοδοιπόροι.  
Σε αυτό τον σχεδιασμό εντάσσεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος και στο Βατικανό. Οι χαμηλοί τόνοι που τηρήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών και η συνάντηση του προέδρου του κόμματος με τον Γιάννη Στουρνάρα,παρά τα όσα είχαν ειπωθεί πριν τον διορισμό του στην ΤτΕ. Η παρουσία του στενότερου συνεργάτη του Α. Τσίπρα, του Νίκου Παππά, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. Σε αυτό το σχεδιασμό οφείλουμε να εντάξουμε και την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Πεντάγωνο όπου συναντήθηκε με τον Δ. Αβραμόπουλο, αλλά και την χθεσινή του επίσκεψη στον Κάρολο Παπούλια.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας βέβαιες τις εκλογές τον Μάρτιο, εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα του εντός και εκτός Ελλάδας. Και για τον λόγο αυτό, επέλεξε να κάνει πολλά βήματα. Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μυστακοφόρος, αυτόματα θα σκεφτόμασταν μια από τις κορυφαίες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου. Εκείνη του Γιάννη Βογιατζή προς τον Φαίδωνα Γεωργίτση στις «Θαλασσιές Χάντρες», έστω και ο λόγος δεν είναι η Ζωή Λάσκαρη, αλλά η κατάληψη της εξουσίας: «Αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»! Δεν είναι όμως (μυστακοφόρος) και αρκούμεθα να σκεφτούμε ότι… αυτή, μέχρι και γραβάτα θα τον κάνει να φορέσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...