Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Σιακαντάρης: Δικαίωμα η ανθρώπινη σύνταξη

badiera.gr
SIAKANTARIS13
Οι «προτάσεις» – απαιτήσεις της τρόικα όπως η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης από το 2% στο 1,7% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015, ο υπολογισμός της σύνταξης του ΙΚΑ με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας και όχι της τελευταίας δεκαετίας και κυρίως η σταδιακή αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης στις 6.000 ημέρες (20ετία) από τις 4.500 ημέρες (15ετία) δεν εμπνέονται από ένα σχέδιο για την περιστολή των δαπανών., όπως ισχυρίζονται τρόικα και κυβέρνηση.
Αν λέγαμε ότι οι πρακτικές του Υπουργού εργασίας και της κυβέρνησης γενικότερα μας εκπλήσσουν,  θα λέγαμε ψέματα. Τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Οι εργαζόμενοι αυτής εδώ της χώρας κάθε μέρα γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο μιας κυβερνητικής πολιτικής, η οποία παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις ως προς τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα δεν διαφοροποιείται ως προς το μείζον, που είναι η περιστολή του δικαιώματος σε μια ανθρώπινη σύνταξη
Η πολιτική περιορισμού των δικαιωμάτων των πολιτών, με πρόσχημα τον αναγκαίο εξορθολογισμό του συστήματος, έχει τα όρια της, που δεν είναι άλλα από το ίδιο το όραμα της κοινωνικής Ευρώπης, όπως αυτό χαράσσεται στην Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.
 -Ο Γιώργος Σιακαντάρης είναι υπεύθυνος του τομέα εργασίας και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...