Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στον Παπούλια ο Κουβέλης

enet.gr
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στη μία το μεσημέρι ο Φώτης Κουβέλης προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, με στόχο τη συνεννόηση στα κρίσιμα προβλήματα του τόπου.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε ουσιαστικά αυτή την πρωτοβουλία μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Οι αντιθέσεις και οι διαφορές είναι δεδομένες. Είναι αναγκαίο στοιχείο, μάλιστα, στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της λειτουργίας του πολιτεύματος. Αλλά από κει και πέρα -το επαναλαμβάνω- ο ελάχιστος κοινός τόπος πρέπει να υπάρξει. Τόσο σήμερα όσο και αύριο. Θα έλεγα και κάτι άλλο, απευθυνόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις: κρατήστε τις διαφορές σας. Ας κρατήσουμε όλοι τις αντιθέσεις μας. Ας αντιπαρατεθούμε στην ουσία των προβλημάτων. Η χώρα δεν χρειάζεται τεχνητές πολώσεις, που απομακρύνουν την πολιτική από την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου».
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξάλλου στα Παραπολιτικά 90,1 FM χθες τάχθηκε υπέρ της συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων «στη βάση ενός κοινού ελάχιστου πολιτικού τόπου» για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. «Άλλωστε, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος μέχρι την εκλογή ΠτΔ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται μετά τις χθεσινές συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...