Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Κουβέλης: «Η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη»

crashonline.gr
kouvelis2
Η Δημοκρατική Αριστερά αναζητά «συμπτώσεις όχι μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μετά την απ΄φοαση για διακοπή του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός μπλοκ διακυβέρνησης.
Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Φ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι «οι κάλπες δεν είναι κατάρα» σημειώνοντας παράλληλα ότι η αυτοτέλεια του κόμματος του είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ακόμα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση με νωπή εντολή, προσθέτοντας ότι η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο «δεν μπορεί να γίνει με μαξιμαλισμούς».
Τέλος ερωτηθείς εάν η εκλογή Τσίπρα αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Γιόσκα Φίσερ, απαντά ότι για την ΕΕ απειλή είναι «οι πολιτικές που τροφοδοτούν τον ευρωσκεπιτικισμό και την ευρωφοβία». Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τον κ. Φίσερ να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε αυτές και σημειώνει: «ας μην ψάχνει εκτός Γερμανίας. Αντίπαλοι της Ευρωπαϊκής – της συνοχής και της κοινοτικής αλληλεγγύης – υπάρχουν πολλοί και διακεκριμένοι στη χώρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...