Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ιταλία: Προς επανέκδοση η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς l'Unità;

Με τη βοήθεια και του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Ιταλός εκδότης Γκουίντο Βενετσιάνι εξέφρασε ενδιαφέρον για να αναλάβει την επανέκδοση της εφημερίδας l'Unità, η οποία είχε αναγκαστεί να αναστείλει την έκδοσή της, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ο κ. Βενετσιάνι, εκδότης ιταλικών περιοδικών life style, αναμένεται να επισημοποιήσει την πρότασή του μέχρι το τέλος του μηνός.
Το ενδιαφέρον του εκδότη επιβεβαίωσε στην συντακτική ομάδα της εφημερίδας ο ταμίας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Φραντσέσκο Μπονιφάτσι.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο k. Βενετσιάνι προτίθεται να διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού των μετοχών του, οι οποίες, στην εταιρία που εξέδιδε την Unità μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, δεν ξεπερνούσαν το 0,069% του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου.
«Θέλω να μετατρέψω την Unità σε μια μεγάλη, λαϊκή εφημερίδα, η οποία να παρουσιάζει και να εξηγεί με απλό τρόπο τα όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γκουίντο Βενετσιάνι, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα του Τορίνο La Stampa.
Η εφημερίδα είχε ιδρυθεί τον Ιανουάριο του 1924 από τον τότε ηγέτη του ΚΚ Ιταλίας Αντόνιο Γκράμσι σαν επίσημο κομματικό όργανο, «εφημερίδα των εργατών και των αγροτών».

Υποστήριζε, από το 1991, τα κεντροαριστερά διάδοχα σχήματα του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, κατά σειρά το Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς, τους Δημοκράτες της Αριστεράς και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...