Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κόβει κάθε πιθανότητα να ψηφίσει πρόεδρο

real.gr

Κάθε πιθανότητα να ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή αναμένεται να κόψει στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Φ. Κουβέλης, με την εναρκτήρια ομιλία του σήμερα στο Συνέδριο και πολύ περισσότερο με δευτερομιλία-παρέμβασή του πιθανότατα αύριο, θα προτείνει την μη παράταση του βίου της κυβέρνησης μέσω της Προεδρικής εκλογής.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να «αποδαιμονοποιήσει» τυχόν πρόωρες εκλογές.

Ο Φ. Κουβέλης, που θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, θα επιμείνει στην ανάγκη συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στην προγραμματική συμφωνία, αλλά και ασκώντας κριτική στην Κουμουνδούρου ότι παρά τα σαφή βήματα στροφής στο ρεαλισμό, πολλά σημεία των θέσεών της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν θολά.

Ουδείς, πάντως, γνωρίζει εάν η ΔΗΜΑΡ θα εξέλθει ενωμένη από το Συνέδριο. Όχι μόνο γιατί ομάδα στελεχών της «μεταρρυθμιστικής πτέρυγας» παραμένει στην Αγίου Κωνσταντίνου για να αποχωρήσει μετά το Συνέδριο, αλλά και για τι ουδείς γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθούν από Δευτέρα οι βουλευτές-ήδη η Νίκη Φούντα έχει αφήσει εδώ και εβδομάδες ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανεξαρτητοποίησής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...