Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και ζητά αλλαγή πολιτικής

thebest.gr

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει  ψήφο εμπιστοσύνης  στην  κυβέρνηση δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής.
«Η φυγή προς τα εμπρός που επιχειρεί η κυβέρνηση - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης - δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας» είπε ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του και  τόνισε πως είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ συνέχισε λέγοντας πως το χρέος δεν γίνεται βιώσιμο με σενάρια επί χάρτου για  τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης και υπογράμμισε πως η διεκδίκηση της ουσιαστικής μείωσής του περιλαμβάνει τη μείωση των επιτοκίων και τη χρονική επιμήκυνση των υποχρεώσεων.
Σημείωσε δε πως η χώρα μας  πρέπει να συμπαραταχθεί  αποφασιστικά με τις δυνάμεις στην Ευρώπη που υποστηρίζουν την  αμοιβαιοποίηση μέρους του χρέους των κρατών –μελών με  κοινή εγγύηση.
«Δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Εναντίον των πολιτικών λιτότητας του Βερολίνου τάσσονται  η Γαλλία  και η Ιταλία» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ταυτίζεται με την κυρίαρχη στην Ευρώπη πολιτική που εκφωνείται από τη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντικειμενικά δεν ωφελείται, αλλά βλάπτεται  από την συνέχιση αυτής της πολιτικής.
Επιπλέον μίλησε για την ανάγκη μιας διαφορετική στάσης προς τους εταίρους και για την επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας που θα θέτει ρεαλιστικούς στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και θα δίνει πραγματική  αυτονομία στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων.
Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις σε κανέναν.
«Δυνατότητα επιστροφής στην προ του 2009 κατάσταση δεν υπάρχει. Οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή δεν θα καταφέρει τίποτε αν δεν συνδυαστεί με μείζονες μεταρρυθμίσεις» είπε.
«Τώρα είναι η ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της χώρας σε μια θεσμικά συγκροτημένη δημοκρατία, με μια οικονομία ανοικτών αγορών, με ρύθμιση και εποπτεία, με ισχυρή επιχειρηματικότητα και ίσες ευκαιρίες για όλους» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει απορρυθμίζουν τις δομές του κράτους.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για αλλαγή πολιτικής που σημαίνει, όπως ο ίδιος είπε, υλοποίηση πραγματικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
«Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση, συνέχισε, προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα  δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση».
Επέμεινε δε πως απαιτούνται ευρείες συμπαρατάξεις και σχολίασε πως γίνεται και πάλι επίκαιρη η καθιέρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, που αποτυπώνει αυθεντικά τη  λαϊκή βούληση  και ωθεί τις πολιτικές δυνάμεις σε συνθέσεις.
«Δεν συναινούμε στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...