Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Φ.Κουβέλης: Όλα στην ώρα τους για την εκλογή του Προέδρου

in.gr
Φ.Κουβέλης: Όλα στην ώρα τους για την εκλογή του Προέδρου
Θεσσαλονίκη
«Όλα στην ώρα τους» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόταση ή συμφωνία στο πρόσωπό του και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην κάνουν αναφορές στο όνομά του, όταν μιλούν για το θέμα.

Σημείωσε πως δεν θα αντιμετωπίσει το θέμα με προσωπικά κριτήρια ή ανεξάρτητα από τις θετικές εξελίξεις για την χώρα, ενώ ανέφερε ότι η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Ιανουάριο και δεν επιτρέπεται κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς.

Επισήμανε ακόμη ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις μέσω της αυξημένης πλειοψηφίας, ενώ συναρτάται και με τις ασκούμενες πολιτικές.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «επανειλημμένα τους προέτρεψα να πάρουν μέρος στο Συνέδριο». Βέβαια, σημείωσε ότι στο τέλος ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του.

Για την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Κουβέλης είπε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε την ήττα και ότι η λύση που αυτός βλέπει είναι το συνέδριο, η προσφυγή στην συλλογικότητα. «Αυτό είναι αξία της ανανεωτικής αριστεράς» είπε.

Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...