Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Φ.Κουβέλης: «Δεν εκχωρούμε την πολιτική και οργανωτική μας αυτοτέλεια»

www.sofokleous10.gr

Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «καυτό» θέμα για τη ΔΗΜΑΡ. Την ώρα που βουλευτές του κόμματος «λοξοκοιτάνε» προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί να βάλει φρένο στις διαρροές, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια», και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το κόμμα θα ανακάμψει.
Όπως δήλωσε στο Mega, στόχος του είναι «η ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ» και όχι η Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής, ενώ οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται» σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν οι πολιτικές που ασκούνται διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι η θέση αυτή είναι προσωπική, και πως η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αποφασιστεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου.
Σημείωσε, πάντως, πως «υπάρχουν τρεις - τέσσερις βουλευτές που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «μερικές θέσεις έχουν έναν ρεαλισμό, αλλά υπάρχουν και θέσεις που είναι ανεδαφικές και δεν εφάπτονται με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, ούτε με την πραγματικότητα στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ, ο Φ.Κουβέλης επισήμανε ότι «όσο το ΠΑΣΟΚ συνυπογράφει τη δεδομένη πολιτική, δεν χωρεί συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...