Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Φώτης Κουβέλης

Αποστάσεις από κυβέρνηση-προεδρική εκλογή

Αποστάσεις από την «προεδρολογία» παίρνει, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας το πολιτικό τοπίο και βάζοντας τέλος σε μία συζήτηση που πλήττει τη ΔΗΜΑΡ και «φθείρει» τη σχέση της Αγίου Κωνσταντίνου με την Κουμουνδούρου. Σύμφωνα, λοιπόν, με δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, αλλά και με πληροφορίες, η μόνη υποψηφιότητα για προεδρία που θα θέσει ο Φώτης Κουβέλης θα αφορά την προεδρία της ΔΗΜΑΡ και όχι της... Δημοκρατίας.
koyvelis
Του Γιώργου Μελιγγώνη , matrix.gr
Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο του κόμματος, στα μέσα Οκτωβρίου, κοινολογήθηκε και συναποφασίστηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
«Δεν με αφορά αυτή η προεδρολογία»
Ωστόσο, πέραν της κλειστής κομματικής συνεδρίασης, ο Φώτης Κουβέλης έδωσε σαφείς απαντήσεις και με την συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στοιχήθηκε με το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ -ότι, δηλαδή, η συναίνεση των 180 βουλευτών δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου, αλλά κυρίως την κυβερνητική πολιτική. Και, μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ως την ώρα της προεδρικής εκλογής η κυβερνητική πολιτική δε θα αλλάξει, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η στάση του θα είναι αρνητική. «Δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένα από το τι κρίνω ότι θα είναι θετικό για τη χώρα και την κοινωνία. Κ. Χατζηνικολάου, είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τιμά η εμπιστοσύνη των συντρόφων μου και θέλω να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου, στην ολική της επαναφορά και στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, για να προσθέσει: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό, αποτελεί σταθερή άποψή μου, ότι η προεδρική εκλογή δεν είναι μια τυπική διαδικασία, διακοσμητικού χαρακτήρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο. Τι λέει ο συνταγματικός νομοθέτης, αντιλαμβανόμενος την θεσμική σημασία του ρόλου του; Δημιουργεί με τις προϋποθέσεις που θέτει, όπως οι αυξημένες πλειοψηφίες, ένα πλαίσιο πολιτικών συναινέσεων, χωρίς την συνδρομή των οποίων, η προεδρική εκλογή γίνεται αδύνατη. Εγώ, θεωρώ ότι η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές». Και, στη συνέχεια, ο Φώτης Κουβέλης, διερωτήθηκε ρητορικά: «Πιστεύω ότι θα αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές; Δεν το πιστεύω. Και κρατήστε, ως απάντηση, στο ερώτημά σας ότι είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ». Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης πήρε σαφείς αποστάσεις από την εμπλοκή του ονόματός του στην προεδρολογία, λέγοντας ότι «αυτή η προεδρολογία δεν τον αφορά». «Με αφορά η συμμετοχή μου στις διαδικασίες, στην πολιτική δράση της ΔΗΜΑΡ», κατέληξε ο κ. Κουβέλης, αποκαλύπτοντας, επ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...