Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Δήλωση βουλευτών και μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

 Δήλωση  βουλευτών  και  μελών της Κεντρικής Επιτροπής  της ΔΗΜΑΡ
Οι συνθήκες διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, μετά την εκλογική συντριβή, καθιστούν αναγκαία την διαμόρφωση σαφούς πολιτικής πρότασης με στόχο την ανάταξη του κόμματος, ώστε να συμβάλει στην αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής και στη διασφάλιση της προοδευτικής σταθερότητας.
Η διαμόρφωση θέσεων με βάση την παραδοσιακή λογική των συνεδρίων δεν συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και δεν απαντά με σαφήνεια σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργική ανασυγκρότηση του κόμματος. Το ελάχιστο, στα όρια της ύπαρξης, εκλογικό ποσοστό δεν επιτρέπει γενικότητες.
Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε πέντε σημεία, τα οποία με σαφήνεια θα καθορίσουν το εκλογικό στίγμα της ΔΗΜΑΡ:
  1. Διεξαγωγή του συνεδρίου στα απολύτως απαραίτητα χρονικά όρια (2- 5 Οκτωβρίου).
  2.  Η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της δεν εμπλέκονται στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
  3. Διασφάλιση της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, ως κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Πολιτικής Οικολογίας, με προοπτική της αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές.
  4. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συμβάλλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να ανατραπούν οι συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
  5. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι απαραίτητη η συνολική αλλαγή των δομών λειτουργίας του κόμματος και της ηγετικής ομάδας, η οποία θα κληθεί να τις υπηρετήσει.
Ανδριοπούλου Σοφία
Βουκελάτος Κώστας
Γιαννακάκη Μαρία
Γκαρμπούνης Χρήστος
Γραικούσης Νίκος
Ιωαννίδης Γιώργος
Καρατζόλα Ελένη
Κυρίτσης Γιώργος
Κωλέττη Χριστίνα
Μαλέλης Σταμάτης
Παγκάλου Έφη
Πανούσης Γιάννης
Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης
Παππάς Γιώργος
Πετράκος Χρήστος
Σταυρόπουλος Χρήστος
Τζιάς Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...