Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Χρ. Μαχαίρας: Θα κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ

metarithimisi.gr


Ικανοποίηση για την ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά και την πρώτη συνάντηση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας, τονίζοντας ότι η συνάντηση άνοιξε «διαύλους επικοινωνίας», τους οποίους και οι δύο πλευρές θέλουν να κρατήσουν ανοιχτούς.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υπάρχει μία ανταπόκριση στην αρχική πρωτοβουλία που αναλάβαμε για τον διάλογο στην κεντροαριστερά και τη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ συζητάμε για το δεύτερο σκέλος και μετά την αρχική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του κ. Κουβέλη, την απαντητική επιστολή του κ. Τσίπρα, είχαμε αυτή την πρώτη συνάντηση».

Πρόσθεσε, ότι στη συνάντηση έγινε «ένα βήμα παραπάνω. Συζητήσαμε θέματα, στο τραπέζι ήταν τα 12 σημεία προγραμματικής σύγκλισης που έχει θέσει ο κ. Κουβέλης και τα 9 σημεία τα οποία έθεσε ο κ. Τσίπρας με την απαντητική του επιστολή. Σε πολλά από αυτά υπάρχει συμφωνία, υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σε κάποια χρειάζεται επεξεργασία, σε άλλα υπάρχει απόσταση».

Ο κ. Μαχαίρας δεν απέκλεισε συνάντηση Κουβέλη - Τσίπρα. Σημείωσε, πάντως, πως στον διάλογο δεν περιλαμβάνεται και η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και όπως τόνισε δεν ετέθη ως προαπαιτούμενο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι «στη νέα διακυβέρνηση, σε ένα μπλοκ εξουσίας προοδευτικό, έχει θέση μια μεγάλη, αυτοτελής και αυτόνομη κεντροαριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...