Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το συνέδριο, εμπόδιο για την πρόταση σε Κουβέλη

www.stifora.gr

Στο συνεδριακό σώμα της ΔΗΜΑΡ φέρεται να προσκρούει τυχόν κυβερνητική πρόταση για υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για 12-14 Σεπτεμβρίου. Όπως, όμως, όλα δείχνουν, η Κεντρική Επιτροπή που θα συνέλθει το Σάββατο και την Κυριακή θα αποφασίσει την αναβολή του για μία ή δύο εβδομάδες.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως μάλλον είναι ειλημμένη η απόφαση της ηγεσίας για μεταφορά του Συνεδρίου στις 26-28 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μειοψηφία υπό τον Σπύρο Λυκούδη –που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές διεργασίες– ενδέχεται να παρέμβει ζητώντας την οριστική αναβολή του Συνεδρίου, κατ’ ουσίαν δηλαδή την ματαίωσή του.

Το Συνέδριο θεωρείται βέβαιον ότι θα λάβει απόφαση προκειμένου η ΔΗΜΑΡ να μην συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην παράταση του βίου της κυβέρνησης και συνεπώς θα δεσμεύσει κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον Φώτη Κουβέλη να μην είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Ενδιαφέρον έχει και αν ο Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος εάν διεξαχθεί το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ή θα επιλέξει να παραδώσει την ηγεσία σε άλλο στέλεχος. 

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τελικά ο Φ. Κουβέλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, πλην, όμως, ο ίδιος αποφεύγει προς το παρόν τουλάχιστον να τοποθετηθεί επί του θέματος. 

Υπό αυτό το πρίσμα εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το Σαββατοκύριακο, ενώ την Παρασκευή θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. 

Ο Φ. Κουβέλης αναμένεται να αναφερθεί στη γνωστή του θέση στο θέμα της τυχόν υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας. Εμφανίζει, ωστόσο, ενδιαφέρον αν θα ανοίξει λίγο περισσότερο ή όχι τα χαρτιά του. 

Η χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Πανούση δείχνει ότι αποδοχή τυχόν πρότασης από τον Φώτη Κουβέλη δεν θα συσπειρώσει ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. 

Πλην του Γ. Πανούση, υποψηφιότητα Κουβέλη, πριν από εκλογές, δεν πρόκειται να στηρίξουν η Μαρία Ρεπούση και όπως έχει δηλώσει, η Ασημίνα Ξηροτύρη. 

Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει πολύ κοντά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...