Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ: Καλοκαιρινό φλερτ σε συνέχειες…

www.reporter.gr

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις πραγματοποιήθηκε και στη Βουλή η συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, σε συνέχεια της πρόσφατης ανταλλαγής επιστολών μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Φ. Κουβέλη.
 Πάντως οι δύο πλευρές φαίνεται να  συμφωνούν επί της αρχής σε κάποια θέματα όπως η αναγκαιότητα αλλαγής της κοινωνικής πολιτικής, η προστασία του αιγιαλού, η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, η επανασύσταση του κοινωνικού κράτους και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως,  μένει πολύς ακόμα δρόμος να διανυθεί μέχρι τη σύγκλιση. Άλλωστε οι εκλογές δεν θα γίνουν και εν μέσω θέρους…
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά  τη συζήτηση ετέθη:  το θέμα του χρέους, στο οποίο η ΔΗΜΑΡ επιμένει πως πρέπει να γίνει μία διαπραγμάτευση, αλλά χωρίς τεθεί επ' ουδενί σε αμφισβήτηση και κίνδυνο η θέση και πορεία της χώρας  στο ευρώ. Αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως αποτελεί σημείο κομβικό και ύστατη ευκαιρία ανατροπής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί σε αυτή τη φάση, δεν αφορά τα δύο κόμματα και θα εξεταστεί στον πρέποντα χρόνο και με άλλους όρους. Η  ουσιαστικότερη διαφορά διαπιστώθηκε στο θέμα του διαλόγου εντός της Κεντροαριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι δεν τον αφορά η συζήτηση και τα σενάρια της κεντροαριστερής απορρόφησης αντιδράσεων στην ασκούμενη πολιτική. Αντιθέτως, η ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι ο διάλογος στην Κεντροσριστερά συνεχίζεται και το κόμμα αποτελεί ενεργό μέρος του.
  
Στις αντιπροσωπείες συμμετείχαν οι Δ. Βίτσας, Κ. Πουλάκης και Χρ. Στάικος από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι Θ. Θεοχαρόπουλος, Στ. Μανίκας και Δ. Αναγνωστάκης από την ΔΗΜΑΡ. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε ο Στ. Λεουτσάκος, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, ο οποίος αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετείχε στην συνάντηση.
 
Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...