Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δύο «ναι» και ένα «όχι» στην πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ

Δύο «ναι» και ένα «όχι» στην πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ
Αθήνα , in.gr
Θετική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία για πολιτικό διάλογο βρίσκει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα το Ποτάμι απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «δεν είναι στις προτεραιότητές μας η προσπάθεια σωτηρίας των παλαιών κομμάτων».

Ο Φώτης Κουβέλης έστειλε δύο επιστολές, μία στον ΣΥΡΙΖΑ και μία σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Οικολόγους, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, Κοινωνική Συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε το απόγευμα της Τρίτης την επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Χρειαζόμαστε μια εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο απέναντι στη λιτότητα και μακριά από τον λαϊκισμό. Η πρόταση εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης απευθύνεται σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και απαιτεί τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πολύ θερμά την προσέγγιση με τη ΔΗΜΑΡ, που σημειώνεται σε μια χρονική στιγμή που και η Κουμουνδούρου επιχειρεί τη συγκρότηση ενός μετώπου, με πρώτη κίνηση το θέμα της ΔΕΗ και ορίζοντα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη στέκεται θετικά απέναντι στο προσκλητήριο, τονίζοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ του διαλόγου για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο».

Ο Ευ.Βενιζέλος πρόκειται να απαντήσει επισήμως εντός της ημέρας. Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν, ωστόσο, ότι επανειλημμένως το κόμμα τους προσκάλεσε την Αγίου Κωνσταντίνου σε διάλογο τον οποίο εκείνη απέρριψε κατηγορηματικά.

Αρνητική, ωστόσο, ήταν η αντίδραση του Ποταμιού. «Δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές μας η προσπάθεια σωτηρίας των παλαιών κομμάτων» έλεγαν στελέχη του κόμματος.

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Real fm, με αφορμή τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Ελιά, δήλωσε: «Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε τέτοιο. Ή δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία οποιουδήποτε παλιού κόμματος. Υπάρχουν σημεία συνεργασίας και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΔΗΜΑΡ και με τη ΝΔ και είναι τα προβλήματα της χώρας.

»Δηλαδή είπα χαρακτηριστικά στο συνέδριο και είναι η φράση που θέλω να την ξαναπώ, δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας. Να συζητήσουμε γι’ αυτό. Να συζητήσουμε για όργανα όμως και παρεούλες και πώς θα εκλέξουμε μια καινούργια ηγεσία, αυτό δεν με ενδιαφέρει».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...