Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αριστερή βία κατά του Νίκου Μαραντζίδη

του Ανδρέα Πετρουλάκη , protagon.gr


O Nίκος Μαραντζίδης , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Είναι εξοργιστικό και τόσο επαναλαμβανόμενο που έχει γίνει σύμπτωμα. Άλλη μία τραμπούκικη επίθεση σε κάποιον που έχει διαφορετικές ιδέες από τις δικές τους. Αυτήν τη φορά στον Νίκο Μαραντζίδη. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τρεις νεαροί, με την καθοδήγηση κάποιου μεγαλύτερου κατευθύνθηκαν εναντίον του ενώ έπινε τον καφέ του σε κεντρικό καφέ της Καμάρας, για να του ζητήσουν το λόγο γιατί γράφει κατά της αριστεράς. Καταλάβατε; Η αριστερά είναι υπεράνω κριτικής στον δημοκρατικό κόσμο των αυτόκλητων προστατών του λαού. Δεν έχει δικαίωμα ο Μαραντζίδης να γράφει τις απόψεις του εναντίον οποιουδήποτε αυτοί δεν εγκρίνουν. Είναι η αντίληψή τους περί Δημοκρατίας, Ελευθερίας του λόγου και της σκέψης.
Ο φανατισμός των παιδιών αυτών του Διαφωτισμού ήταν τόσο τυφλός που δεν γνώριζαν καν σε ποιον απευθύνονταν. Κάποιος τους έβαλε να προπηλακίσουν έναν Πανεπιστημιακό που γράφει πράγματα που δεν τους αρέσουν. Που δεν ταιριάζουν στον μονοδιάστατο, μανιχαϊστικό κόσμο τους που χωρά μόνο το απόλυτο δικό τους δίκιο και την βίαιη τιμωρία αυτού που δεν το ενστερνίζεται. Απόδειξη ότι ήσαν τυφλά όργανα κάποιου τρίτου είναι το γεγονός ότι στην αρχή επιτέθηκαν στον φοιτητή του Νίκου Μαραντζίδη που καθόταν μαζί του. Όταν ο ίδιος τους επεσήμανε το λάθος τους στραφηκαν εναντίον του ρωτώντας τον άγρια και μονότονα με ποιο δικαίωμα γράφει κατά της αριστεράς.
Κανείς άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν απαντά σε τέτοια ερώτηση για αυτό ο Μαραντζίδης δεν απάντησε. Η μόνη διέξοδος της μαύρης ψυχής τους ήταν οι γροθιές και οι κλωτσιές. Προφανώς έμπλεοι υπερηφάνειας ότι κάνουν κάτι ηρωικό, αντιμνημονιακό και αριστερό ξάπλωσαν τον Μαραντζίδη κάτω αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν μαζί με τον ινστρούχτορα. Αν αυτός είναι ο αριστερός ηρωισμός της εποχής μας είναι ώρα να αποσύρεται ο Μανώλης Γλέζος από το προσκήνιο γιατί τους εκθέτει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...